Vegaanin pikkupavlovat
Säilykekikhernepurkin liemestä voi vaahdottaa marenkeja. Lisäksi tarvitaan vain sokeria ja tilkka etikkaa. Marengeista voit tehdä näitä ihania vegaanisia pavlovia.
Olisitko uskonut, että kikhernepurkin liemestä saa vatkattua munattomat vegemarengit? Kuva: Sanne KatainenVegaanin pikkupavlovat
9 pikkumarenkia
Ainekset
Vegaaninen marenki
- 1 dl kikhernepurkin lientä
- ½ tl etikkaa
- 1 dl sokeria
Täyte
- 1 prk (2 dl) vegaanista vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta
- noin ½ litraa marjoja ja/tai hedelmiä
Valmistusohje
Valuta kikherneet siivilässä. Ota liemestä 1 desilitra talteen ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kumoa liemi kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2 minuuttia. Lisää etikka ja sokeri lusikallinen kerrallaan. Vaahdota vielä noin 3 minuuttia, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyy kulhossa munamarengin tapaan.
Lusikoi massasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile keskelle pieni syvennys täytettä varten. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Käännä uuni pois päältä ja jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön vielä tunniksi.
Vaahdota vaniljakastike. Lusikoi sitä jäähtyneille vegemarengeille ja lisää päälle haluamiasi marjoja ja paloiteltuja hedelmiä.
Vinkki: Voit halutessasi tehdä marenkimassasta yhden ison kiekon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
