Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen

Tortillataskut maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin.
Taskuksi taiteltu tortilla sisältää paljon makuja ja on helposti sormin syötävissä.
Taskuksi taiteltu tortilla sisältää paljon makuja ja on helposti sormin syötävissä. Kuva: Carolina Husu

Tortillataskujen täytteitä voi vaihdella myös sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Tortillataskut

6 annosta

  • Ainekset
  • 1 pkt (6 kpl) isoja tortillalättyjä
  • Täyte
  • 1–2 tomaattia
  • 1 avokado
  • 1 ps (200 g) maissinjyviä (pakaste)
  • 1 prk (230 g) tulista salsakastiketta
  • 150 g juustoraastetta
  • ½ ruukkua korianteria tai rucolaa
  • Paistamiseen
  • 1 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa huuhdellut tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise avokado, poista kivi, kuopaise sisus ruokalusikalla ja viipaloi malto. Sulata maissit.

Levitä tortillat työpöydälle. Leikkaa jokaiseen viilto keskikohdasta reunaan. Lusikoi viillon vieressä olevalle neljäsosalle reilu ruokalusikallinen salsaa ja tomaattiviipaleita. Pane seuraavalle neljännekselle maissia, kolmanteen juustoraastetta ja neljänteen avokadoa sekä korianteria tai rucolaa.

Varo täyttämästä liikaa, etteivät täytteet pursuile ulos paahdettaessa.

Taita ensin salsa-tomaattineljännes maissien päälle. Käännä täytetty osa juuston päälle ja edelleen avokadoviipaleiden päälle. Näin saat tiiviin kolmionmuotoisen paketin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sivele tortillat molemmin puolin kevyesti öljyllä ja paahda ne molemmin puolin pannulla tai grillissä, kunnes juusto on sulanut. Tortillataskut maistuvat niin lämpimänä, lämmitettynä kuin jäähtyneenä.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.