Vadelma-valkosuklaapiirakka
Kesän ensimmäiset marjat sujahtavat suuhun sellaisenaan. Kun satoa riittää enemmän, pyöräytä perheelle iltapäiväkahville ihana vadelmapiiras. Voit tehdä taikinan vaikka jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan valmiina vuoassaan. Rahka- ja kermaviilitäytteille antaa vaihtelua uuninkestävä vaniljakreemi.
Vadelma ja valkosuklaa maistuvat sitruunaisen pohjataikinan ja vaniljaisen täytteen sylissä. Kuva: Carolina HusuVadelma-valkosuklaapiirakka
10–12 annosta
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl sitruunamehua
Täyte
- 2 prk (à 200 g) paistonkestävää vaniljakreemiä (Valio)
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g tuoreita vadelmia
- 80 g valkosuklaata
Koristeeksi
- vadelmia
- 20 g valkosuklaata
Valmistusohje
Nypi paloiteltu rasva kulhossa kuivien aineiden joukkoon murumaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja painele taikina tasaiseksi. Pane taikina kahden leivinpaperin väliin ja kauli piirakkavuoan (20 x 30 senttiä) pohjan ja reunojen kokoiseksi. Kumoa taikina vuokaan ja painele muotoonsa. Anna odottaa jääkaapissa vaikka yön ajan.
Paista jääkaappikylmää pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita vaniljakreemi, ranskankerma, munat ja vaniljasokeri tasaiseksi. Kaada pohjalle. Asettele pinnalle vadelmat ja ripottele rouhittu valkosuklaa. Paista uunin alaosassa 200 asteessa vielä noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Koristele tuoreilla kotimaisilla vadelmilla ja sulatetulla valkosuklaalla ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
