Muffinit Fredrikan tapaan
Kotikeittiössä runebergintortut voi paistaa myös muffinipellillä. Koristeeksi vadelmahilloa ja sokerivettä.
Kotikeittiössä runebergintortut paistetaan muffinipellillä. Koristeeksi vadelmahilloa ja sokerivettä. Kuva: Jaana KankaanpääMuffinit Fredrikan tapaan
12–14 kpl
Ainekset
- 150 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1 dl pipari- tai keksimuruja
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl leivinjauhetta tai
- 1 tl soodaa
- 1 prk (200 g) luumu-kanelirahkaa tai kuningatarrahkaa
Päälle
- 1 dl vadelmahilloa
Koristelu
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 1 rkl kylmää vettä tai sitruunamehua
- 1 dl vadelmahilloa
Valmistusohje
Sekoita sokerit sulatettuun voihin. Vatkaa jäähtyneeseen seokseen munat sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Käytä kohotusaineena soodaa tai leivinjauhetta. Sekoita rahka taikinaan lopuksi.
Jaa taikina voideltuihin, pipari- tai keksijauhelmalla jauhotettuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin muffinivuokiin.
Tee keskelle kuoppa ja laita siihen noin teelusikallinen vadelmahilloa. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Tee sokerivesikuorrutus tomusokerista ja vedestä. Levitä lusikalla tai pakastuspussin kulmaan tehdystä reiästä kuorrutusraitoja tai rengas muffinien päälle.
Laita muffinien päälle vielä lisää kiinteää vadelmahilloa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

