Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maailman parhaat uunijuurekset

Pilkotut juurespalat kypsyvät kuumassa uunissa melkein varttitunnissa. Ne saavat ihanan maun yrteillä ja valkosipulilla maustetusta hunajaisesta öljystä.
Uunijuurekset ovat myös maukasta silmänruokaa.
Uunijuurekset ovat myös maukasta silmänruokaa. Kuva: Sanne Katainen

Maailman parhaat uunijuurekset

4 annosta

Ainekset

  • 1–2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • pala (300 g) lanttua
  • pala (200 g) juuriselleriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi tai ranskaperunamaisiksi tangoiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoittele juurespalat ja sipulit kulhossa sekaisin ensin öljyn ja siirapin kanssa. Lisää sitten mausteet ja ravistele, jotta mausteet tarttuvat paloihin. Lisää suola viimeisenä, sillä se alkaa nopeasti irrottaa juureksista nesteitä.

Levitä ainekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Tarjoa persiljalla koristellut juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Tee lopuista juurespaloista salaatin pohja vaikka ilta-ateriaksi.