Maailman parhaat uunijuurekset
Pilkotut juurespalat kypsyvät kuumassa uunissa melkein varttitunnissa. Ne saavat ihanan maun yrteillä ja valkosipulilla maustetusta hunajaisesta öljystä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Maailman parhaat uunijuurekset
4 annosta
Ainekset
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2–3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala (300 g) lanttua
- pala (200 g) juuriselleriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
- 1 ½ tl suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi tai ranskaperunamaisiksi tangoiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoittele juurespalat ja sipulit kulhossa sekaisin ensin öljyn ja siirapin kanssa. Lisää sitten mausteet ja ravistele, jotta mausteet tarttuvat paloihin. Lisää suola viimeisenä, sillä se alkaa nopeasti irrottaa juureksista nesteitä.
Levitä ainekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Tarjoa persiljalla koristellut juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Tee lopuista juurespaloista salaatin pohja vaikka ilta-ateriaksi.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Helle potkaisi mansikan pääsatokauden käyntiin – 70-90 prosenttia tilojen tarvitsemasta työvoimasta saatu palkattua11:30
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Välimerellinen kasvispelti24.7.2020
- Raparperimehu15.5.2019