Maailman parhaat uunijuurekset
Pilkotut juurespalat kypsyvät kuumassa uunissa melkein varttitunnissa. Ne saavat ihanan maun yrteillä ja valkosipulilla maustetusta hunajaisesta öljystä.
Maailman parhaat uunijuurekset
4 annosta
Ainekset
- 1–2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2–3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- pala (300 g) lanttua
- pala (200 g) juuriselleriä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- ½ tl mustapippuria
- 1 ½ tl suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
Kuori sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi tai ranskaperunamaisiksi tangoiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoittele juurespalat ja sipulit kulhossa sekaisin ensin öljyn ja siirapin kanssa. Lisää sitten mausteet ja ravistele, jotta mausteet tarttuvat paloihin. Lisää suola viimeisenä, sillä se alkaa nopeasti irrottaa juureksista nesteitä.
Levitä ainekset leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Tarjoa persiljalla koristellut juurekset lihan tai kalan lisäkkeenä. Tee lopuista juurespaloista salaatin pohja vaikka ilta-ateriaksi.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta