Tattirisotto

(4 annosta)
1–2 dl kuivattuja herkkutatteja
8 dl lientä (kasvisliemi + sienten liotusliemi)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Liota kuivattuja tatteja vedessä 20 minuuttia ennen käyttöä. Purista ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta liemi, johon voit käyttää kasvisfondia tai -liemikuutiota sekä sienten liotusvettä.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulisilppu ja sienet. Kuullota muutama minuutti.
Lisää kattilaan riisi ja sekoittele vielä pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes neste on lähes imeytynyt riisiin.
Pidä lämpö vähän alle keskitason. Lisää kattilaan kuumaa lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää seuraava annos, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa kypsennyksen aikana. Risoton kypsyminen kestää noin 20 minuuttia.
Sekoita kypsän risoton joukkoon voi ja raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
Osaston luetuimmat
- Suomalaiselta burgeriketjulta hieno ele tuottajille: Tarjoaa ilmaiset ruoat koko perheelle
- Kaksi helppoa tapaa säilöä suppilovahverot: Näin löydät sienet ja kokkaat niistä herkullista ruokaa
- S-ryhmä laskee hintojaan: 100 tuotetta muuttuu edullisemmaksi
- Nyt on aika tehdä ensi kesän perunalle penkit – haravoitujen lehtien hyötykäytöllä saat puhtaan valkeita perunoita
- Makeaa punajuurichutneyta kannattaa testata – maukas lisuke esimerkiksi lihalle tai juustolle
- Kokkaa juureksista: Neljä erityisen maukasta reseptiä
- Söin täällä: Kilpisjärvellä kelpo pubiravintola tarjoaa poroa monessa muodossa, käristyksen saa myös kasvisversiona