Suomen kokkimaajoukkue paransi menestystään maailmanmestaruuskilpailussa, nyt irtosi kuudes sija
Kilpailu oli tälle joukkueelle ensimmäinen.
Suomen kokkimaajoukkueen Niall Larjala (ylärivissä vas.), Mattias Åhman, kapteeni Simo Pietarinen, Kari Julin ja edessä Matias Haapsaari (vas.) ja Samuel Mikander Hot kitchen -kultamitalien ja diplomien kanssa. Kuva: Eva Tordera NunoSuomen kokkimaajoukkue sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Culinary World Cupissa. Hot kitchen -kilpailusarjassa Suomi ylsi kultatason suoritukseen ja Culinary Art ja Pastry Art -sarjassa hopeatasolle.
Hot kitchen -tiimi palkittiin kilpailun päättäjäisissä kultamitalilla.
“Joukkueellemme tämä oli ensimmäinen iso kilpailu ja pystyimme parantamaan sijoitusta edellisistä MM-kilpailuista, mikä oli tavoitteemme. Vaikka emme täysin onnistuneet kummassakaan kilpailukategoriassa siten kuten olimme suunnitelleet, niin meillä on nuori ja motivoitunut joukkue, joka tulee olemaan iskukykyinen vuoden 2020 olympialaisiin”, kertoi Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.
Kansallisten joukkueiden kilpailussa oli mukana yhteensä 30 maata, josta kokonaiskilpailun voitti Ruotsi, toiseksi tuli Singapore ja kolmanneksi Norja. Loppupisteissä Suomen edelle sijoittuvat Sveitsi ja Hong Kong.
“Olen ylpeä joukkueestamme, sillä se todella panosti kilpailuun. Olemme harjoitelleet intensiivisesti noin 25 000 tuntia ja kasvettu sen aikana joukkueena valtavasti. Uusia koitoksia lähdemme tavoittelemaan nyt entistä vahvempana”, joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi totesi kilpailun annista.
Culinary World Cup -kilpailussa joukkueiden suorituksia arvioidaan pistetasojärjestelmällä, jossa tiettyjä pistemääriä vastaaviksi on määritelty diplomi-, pronssi-, hopea- ja kultatasot.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
