Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
Taikina tehdään maidon sijasta veteen. Kananmunaa munkkitaikina ei tarvitse.
Sokeroidut sotkun hillomunkit ovat parhaimmillaan juuri paistettuna, vielä hiukan lämpiminä- Kuva: Jarno MelaVielä, kun rasvana on maidoton margariini, niin sotkun munkit sopivat myös vegaaniseen ruokavalioon. Mausteeksi voi halutessaan lisätä kardemummaa.
Sotkun munkit ovat pyöreitä hillomunkkeja. Pursota kypsään munkkiin omena- tai vadelmahilloa pursotinpussista. Käytä pienireikäistä tyllaa. Myös lääkeruisku on kätevä tähän tarkoitukseen.
Sotkun munkit ovat parhaimmillaan tuoreena. Ellei niitä syödä kaikkia samana päivänä, niin loput kannattaa pakastaa.
Sotkun munkit
noin 40 kpl
- Ainekset
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- 1 dl sokeria
- (1 rkl kardemummaa)
- 100 g voita tai maidotonta margariinia
- 15 dl (noin kilo) vehnäjauhoja
- Paistamiseen
- ruokaöljyä
- Täyte
- vadelma- tai omenahilloa
- Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
Lisää mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Kohota taikina.
Leivo taikina pulliksi. Kohota pullat.
Kuumenna rasva padassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä tulee kauniin ruskeaksi minuutissa. Varo ravan ylikuumentamista.
Paista munkit muutama kerrallaan. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pursota hilloa lämpimiin munkkeihin sisälle ja sokeroi munkit.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

