Hedelmäwokki
Vaniljajäätelö viimeistelee tähtianiksella ja kanelilla maustetun hedelmäisen jälkiruuan.
Vaniljajäätelö viimeistelee tähtianiksella ja kanelilla maustetun jälkiruuan. Kuva: Jaana KankaanpääHedelmäwokki
5–6 annosta
Ainekset
- 1 iso omena
- 1 tlk (227 /145 g) ananasta paloina
- 500 g kurpitsaa (hokkaido)
- 1–2 rkl voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 kanelitanko
- 1 tähtianis
Tarjoiluun
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi omena. Kotimaista omenaa ei tarvitse kuoria. Valuta ananaspalat. Säästä mehu. Leikkaa kuorittu kurpitsa pieniksi lohkoiksi.
Laita voi paistinpannulle. Anna sen ruskistua. Lisää kuumalle pannulle fariinisokeri, kokonaiset mausteet sekä ananas ja kurpitsa. Valuta päälle siirappia. Hauduta niitä pannulla varovasti käännellen. Lisää omenakuutiot ja ananasmehu. Hauduta kypsäksi. Nosta pannu levyltä ja anna hedelmien jäähtyä haaleiksi.
Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

