Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vegaaninen pääsiäiskranssi

Kranssi on mehevä vehnätaikinaleivonnainen.
Kranssi on mehevä vehnätaikinaleivonnainen. Kuva: Juho Korhonen

Vegaaninen pääsiäiskranssi

Ainekset

  • 5 dl kauramaitoa (suositus: käytä kahviin sopivaa versiota)
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1,5 rkl rouhittua kardemummaa
  • 2 dl sokeria
  • noin 12 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista margariinia

Täyte

  • 200 g vegaanista margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Voiteluun

  • vegaanista margariinia
  • sokeria

Valmistusohje

Lämmitä maito 37 asteiseksi, sekoita hiiva lämpimään maitoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kardemumma, suola ja sokeri voimakkaasti vatkaten.

Lisää 2/3 jauhoista samalla vaivaten yleiskoneella tai käsin.

Vaivaa joukkoon vuorotellen jääkaappikylmä margariini sekä loput jauhoista.

Anna taikinan kohota liinan alla puolesta tunnista tuntiin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita täyte tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kaada taikina leivontapöydälle. Vaivaa hetki vehnäjauhojen kanssa. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyksi. Lisää kummallekin levylle puolet täytteestä. Rullaa kahdeksi rullaksi.

Leikkaa rullat saksilla pitkittäissuunnassa kahtia. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja letitä löyhästi pyöreään muotoon. Anna kohota puolisen tuntia.

Paista uunissa alimmalla tasolla 20 minuuttia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta uunista. Voitele heti sulalla margariinilla ja ripottele runsaasti hienoa sokeria päälle.

Ohje: Kaisa Tyler, Haapalabnb