Posliiniomenat
Posliiniomenat on siitä mukava jälkiruoka, että omenat voit keittää vaikka edellisenä päivänä ja kuorruttaa ne marengilla vasta ennen tarjoilua.
Somat marenkipäällysteiset omenat voit keittää vaikka edellisenä päivänä ja kuorruttaa ne marengilla vasta ennen tarjoilua. Kuva: Sanne KatainenPosliiniomenat
4 annosta
Ainekset
- 4 omenaa
- 5 dl omenamehua tai vettä
- ½ sitruunan mehu
- 4 pyöreää keksiä, esimerkiksi Digestive
- noin 4 rkl appelsiini-, omena- tai lakkahilloa
- Marenki
- 2 kananmunanvalkuaista
- 5 rkl sokeria
Valmistusohje
Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Keitä omenoita sitruunamehulla maustetussa mehussa tai vedessä noin 10 minuuttia. Käännä hedelmiä muutaman kerran keittämisen aikana. Anna jäähtyä liemessään.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Levitä keksit pellille tai uuninkestävälle vadille. Nosta valutetut omenat keksien päälle ja täytä keskusta haluamallasi hillolla.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa, kuivassa kulhossa ja lisää sokeri vähitellen vatkaten, kunnes marenki on kiinteää. Levitä marenki omenoiden päälle.
Paista noin 5 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa kaunista väriä.
Tarjoa posliiniomenat sellaisenaan tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
