Suklaa-viikunakupposet
Tässä kielen mukanaan vievässä jälkiruuassa marinoidut viikunat peitetään suklaataikinalla, paistetaan ja nautitaan vaniljajäätelön kera. Jos sinulla ei ole pieniä annosvuokia, voit tehdä tämän myös kahvikuppeihin.Suklaa-viikunakupposet
6–8 annosta
Ainekset
- 200 g pehmeitä kuivattuja viikunoita
- 1–1 ½ dl portviiniä, madeiraa tai sherryä
- 100 g tummaa suklaata
- 75 g voita
- 3 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- Lisäksi
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Poista viikunoista puinen kanta. Halkaise hedelmät ja kaada päälle väkevä viini. Anna maustua mieluiten yön ajan.
Sulata suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota munat ja sokerit.
Sekoita munavaahto suklaaseokseen. Siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
Jaa viikunat pieniin voideltuihin annosvuokiin tai kahvikuppeihin (noin 1 ½ dl). Kaada päälle taikinaa niin, että vuokaan jää 1/3 tyhjäksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kakkuset saavat olla sisältä pehmeitä.
Tarjoa lämpimät suklaaherkut vaniljajäätelön kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


