Appelsiinikakku
Appelsiinikakussa on sitrushedelmien ja rahkan raikkautta. Leivo se vaihteeksi pitkulaiseen vuokaan ja levitä päälle maukas, kellertävä kuorrutus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Appelsiinikakku
noin 15 palaa
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 1 1/2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 2 munaa
Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl appelsiinimehua
Pinnalle
- appelsiinin makuisia koristerakeita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasvan joukkoon rahka ja munat. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan, tilavuus 1,6 litraa. Korppujauhojen tilalla voi käyttää kookoshiutaleita tai mantelijauhetta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki.
Kumoa kakku ja käännä paistopinta ylöspäin. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Reipas palvelu yllätti iloisesti hämyisessä navettaravintolassa14.8.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Maukkaasta papusalaatista saa tuunattua omanlaisensa erilaisilla proteiineilla12.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Näin yhdistät makkarapannun ja palkokasvien herkullisen syyssadon14.8.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017