Appelsiinikakku
Appelsiinikakussa on sitrushedelmien ja rahkan raikkautta. Leivo se vaihteeksi pitkulaiseen vuokaan ja levitä päälle maukas, kellertävä kuorrutus.
Pitkulaisesta appelsiinirahkakakusta on helppo leikata tarjolle tasapaksuja viipaleita. Kuva: Kari SalonenAppelsiinikakku
noin 15 palaa
Ainekset
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
- 1 1/2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 2 munaa
Kuorrutus
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 3 rkl tomusokeria
- 2 tl appelsiinimehua
Pinnalle
- appelsiinin makuisia koristerakeita
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasvan joukkoon rahka ja munat. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan, tilavuus 1,6 litraa. Korppujauhojen tilalla voi käyttää kookoshiutaleita tai mantelijauhetta.
Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki.
Kumoa kakku ja käännä paistopinta ylöspäin. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
