Appelsiinikakku

Appelsiinikakussa on sitrushedelmien ja rahkan raikkautta. Leivo se vaihteeksi pitkulaiseen vuokaan ja levitä päälle maukas, kellertävä kuorrutus.
Pitkulaisesta appelsiinirahkakakusta on helppo leikata tarjolle tasapaksuja viipaleita.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Appelsiinikakku

noin 15 palaa

Ainekset

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 1/2 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
  • 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
  • 2 munaa

Kuorrutus

  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl appelsiinimehua

Pinnalle

  • appelsiinin makuisia koristerakeita

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa rasvan joukkoon rahka ja munat. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan, tilavuus 1,6 litraa. Korppujauhojen tilalla voi käyttää kookoshiutaleita tai mantelijauhetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki.

Kumoa kakku ja käännä paistopinta ylöspäin. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Ripota pinnalle koristerakeita.