Hedelmäinen joululimppu
Pähkinät ja hedelmät maustavat maltaisen joululimpun.Hedelmäinen joululimppu
2–3 kpl
Ainekset
- 2 dl kaljamaltaita
- 3 dl vettä
- 5 dl rasvatonta piimää
- 1 pala (50 g) hiivaa
- 1 dl leipäsiirappia
- 2 tl suolaa
- 1 dl auringonkukansiemeniä tai pähkinärouhetta
- 2 dl ruisjauhoja
- noin 15 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- 100 g kuivattuja taateleita
- 1 dl keltaisia rusinoita
Voiteluun
- 1/2 dl leipäsiirappia
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
Liota maltaita vedessä yön yli. Lisää piimä ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja mausta suolalla sekä siirapilla. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
Lisää taikinaan siemenet, ruisjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta lopuksi pehmeä voi ja kuivatut hedelmät taikinaan.
Kohota peitettynä lämpimässä. Leivo taikinasta kaksi tai kolme pyöreää limppua. Kohota leivät. Pistele ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Voitele kypsänä siirappivedellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


