Hedelmäinen joululimppu

Pähkinät ja hedelmät maustavat maltaisen joululimpun.
Pähkinät ja hedelmät maustavat maltaisen joululimpun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hedelmäinen joululimppu

2–3 kpl

Ainekset

  • 2 dl kaljamaltaita
  • 3 dl vettä
  • 5 dl rasvatonta piimää
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 1 dl leipäsiirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl auringonkukansiemeniä tai pähkinärouhetta
  • 2 dl ruisjauhoja
  • noin 15 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 100 g kuivattuja taateleita
  • 1 dl keltaisia rusinoita

Voiteluun

  • 1/2 dl leipäsiirappia
  • 1 rkl vettä

Valmistusohje

Liota maltaita vedessä yön yli. Lisää piimä ja kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja mausta suolalla sekä siirapilla. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää taikinaan siemenet, ruisjauhot ja vehnäjauhoja vähitellen. Alusta lopuksi pehmeä voi ja kuivatut hedelmät taikinaan.

Kohota peitettynä lämpimässä. Leivo taikinasta kaksi tai kolme pyöreää limppua. Kohota leivät. Pistele ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Voitele kypsänä siirappivedellä.