Kalatalo brändää kotimaisen kirjolohen Eekiksi – "Tämä kala ei saastuta"
Keravalainen Kalatalo innostaa syömään eettisesti kasvatettua kotimaista kirjolohta."Antibiootiton, lisäaineeton, vähärasvainen" mainostaa Kalatalo uusia kirjolohituotteitaan. Kuluttajiin vedotaan erityisesti sillä, että Ahvenanmaalla kiertovesikasvatettu kirjolohi ei rehevöitä Itämerta.
"Kiertovesikasvatus tarkoittaa, että altaissa vesi vaihtuu tunnin välein. Itämeren saaressa sijaitseva laitos palauttaa käyttämästään vedestä mereen ja senkin puhdistettuna", selittää Kalatalon vt. toimitusjohtaja Jari Pimiä.
Kiertovesikasvatuksen vaihtoehto on kassikasvatus.
Ahvenanmaalla sijaitsevissa altaissa kalat uivat vastavirtaan, jolloin niiden lihasta tulee kiinteää ja vähärasvaista.
Kalatalon Eeki-tuotteet tulevat myyntiin Citymarketeihin ja K-supermarketeihin toukokuussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

