Kotimaista ruuantuotantoa arvostetaan nyt entistä enemmän – lähes 40 prosenttia suomalaisista kertoo arvostuksensa nousseen
Puolet vakuutusyhtiön kyselyyn vastanneista sanoo, ettei koronalla ole ollut vaikutuksia arvostukseen.
Koronavuosi on lisännyt ihmisten turvallisuushakuisuutta ja korostanut kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuutta, toteaa LähiTapiolan maa- ja metsätalousliiketoiminnan johtaja Petri Pitkänen. Kuva: Kari SalonenSuomalaiset ovat alkaneet arvostaa enemmän kotimaista ruuantuotantoa koronan myötä, selviää LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselystä.
Sen mukaan erityisesti ylemmät toimihenkilöt ja naiset kertovat arvostuksensa kohonneen.
Kyselyssä kysyttiin, onko suomalaisten arvostus kotimaista ruoantuotantoa kohtaan koronan vuoksi muuttunut. Kyselyyn vastanneista merkittävä osa, lähes 40 prosenttia kertoo arvostuksensa suomalaista ruoantuotantoa kohtaan nousseen.
Puolet vastaajista sanoo, ettei koronalla ole ollut vaikutuksia arvostukseen. Vain ani harva kertoo arvostavansa ruuantuotantoa nyt vähemmän.
Lokakuussa tehdyn kyselyn vastanneista jopa joka toinen ylempi toimihenkilö ajattelee koronan seurauksena suomalaisesta ruuantuotannosta aiempaa positiivisemmin.
"Koronavuosi on lisännyt ihmisten turvallisuushakuisuutta ja korostanut kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuutta. Ne selittävät varmasti osaltaan arvostuksen nousua", toteaa LähiTapiolan maa- ja metsätalousliiketoiminnan johtaja Petri Pitkänen.
Kyselyn tuloksista käy ilmi, ettei koronalla ole ollut yli 65-vuotiaiden arvostukseen merkitystä, kuten ei myöskään johtoasemassa työskentelevien.
"Koska meillä on pitkät perinteet maataloudessa, todennäköisesti vanhemmat ihmiset ovat jo ennestäänkin arvostaneet kotimaista ruoantuotantoa, eikä heidän mielipiteensä ole siksi muuttunut."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
