Keittiömestarit: Suomalainen ruoka on kilpailuetu
Kotimaisten tuotteiden käyttö lisää luottamusta ruokaan ja houkuttelee ruokamatkailijoita, lausuu Suomen Keittiömestareiden yhdistys julkilausumassaan.
Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsenet, Petri Selander (vas.), Hannele Mäkinen, Ulla Liukkonen, Markku Ojala, Riikka Mantila, Harri Ruutiainen ja Timo Lehtinen, luottavat suomalaiseen ruokaan. Kuva: Tuomo&Virpi KulomaaPorissa koolla oleva Suomen Keittiömestareiden yhdistys korostaa, että ruuan alkuperällä on väliä.
"Me keittiömestarit kannatamme sekä kannustamme alkuperän ilmoittamista asiakkaille näyttävästi toimipaikoissamme", yhdistys toteaa.
Keittiömestariyhdistyksen mukaan ulkomailla maukasta, puhdasta ja vastuullisesti tuotettua suomalaista ruokaa osataan arvostaa.
"Suomen korkeatasoinen ruuantuotanto ja tuotteet ovat meille sydämen asia", keittiömestarit vakuuttavat ja lisäävät, että suomalaisista tuotteista kertominen tuo esille paikallisia tuottajia ja lähialueen raaka-aineita.
"Se on kilpailuetu, joka vahvistaa Suomen ja Pohjoismaiden asemaa houkuttelevana ruokamatkailukohteena."
Keittiömestarit korostavat, että suomalaisten raaka-aineiden ja tuotteiden esille nostaminen on heille kunnia-asia.
"Se on ruokakulttuurimme vaalimis- ja edistämistyötä, johon haluamme haastaa kanssamme mukaan muutkin ruoka-alan toimijat."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
