Falafelit
Kikherneistä valmistetut falafelit saavat makunsa seesaminsiemenistä, juustokuminasta ja korianterista.
Falafelpyöryköiden maku tiivistyy niiden jäähtyessä, joten ne kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Kuva: Jaana KankaanpääFalafelit
noin 30 kpl
Ainekset
- 1 dl maustamatonta jugurttia
- 1/2 dl korppujauhoja
- 2 tlk (à 400/265 g) kikherneitä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 ruukku korianteria
- 1/2 tl suolaa
- 2 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1/2 sitruunan mehu
Pinnalle
- 2 dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Huuhdo kikherneet kylmällä vedellä. Valuta siivilässä.
Laita monitoimikoneen kulhoon jogurtti ja korppujauhot. Anna turvota noin 10 minuuttia.
Lisää kuorittu sipuli lohkoina, kuoritut valkosipulinkynnet, kikherneet, yrtit sekä mausteet. Hienonna ne monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Muotoile seos napeiksi märillä käsillä. Pyörittele napit seesaminsiemenissä. Laita napit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voit paistaa falafelit myös liedellä pannulla.
Valmista pyörykät mielellään edellisenä päivänä, sillä jäähtyessään niiden maku tiivistyy. Laita falafelit tarjolle lämmitettynä tai kylmänä. Kastikkeeksi sopii täyteläinen turkkilainen jogurtti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
