Raisio tekee kaurapuurosta trendikästä
Vanha tuttu kaurapuuro on saanut Raisio-konsernin puurobaarissa uuden ilmeen ja yllättävät lisukkeet. Puuron päällä ei olekaan voisilmää, vaan vaikkapa turkkilaista jugurttia, hunajapaahdettuja pähkinöitä ja mansikka-raparperi-inkiväärihilloketta. Pyörillä liikkuva Elovena puurobaari avataan maanantaina Helsingin rautatieaseman Asema-aukiolla.Suuren pahvimukin pohjalle kauhotaan ensin puuroa, sitten lisukkeita kansainväliseen tyyliin. Tummaa suklaatakin saa tai kuivattuja karpaloita.
Ruoka-autoja on jo aiemmin ilmestynyt Helsinkiin, mutta Raisio liittyy joukkoon ensimmäisenä suurista elintarvikeyrityksistä.
Neuvonantajana on toiminut ravintoloitsija Tio Tikka , jonka kahvila-auto Camionette tuli tunnetuksi ”stadin ekana” ruoka-autona. Enää ei Tikan mukaan tarvitse tapella lupaviranomaisten kanssa kuten hän itse joutui tekemään.
”Ilmoitus Eviraan riittää. He tulevat tarkastamaan kun ehtivät. Se on keskieurooppalaista meininkiä.”
Puurobaari on avoinna maanantaista alkaen puolitoista kuukautta. Kokeilun jälkeen päätetään jatkosta, markkinointipäällikkö Jaana Henriksson kertoo.
Ensi vuonna Raision tuotemerkki Elovena täyttää 90 vuotta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

