Ruoka

Mullistava saavutus Ranskassa: Suomalaisen Ainoa Wineryn neljä viiniä voittivat kultamitalit maailmankuuluissa viinikilpailuissa

Hollolassa tuotetaan maailman parhaita jälkiruokaviinejä.
Sanne Katainen
David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen kiittävät suomalaisia raaka-aineita, joista pystyy tekemään upeita viinejä.

Suomalainen viinitila Ainoa Winery Hollolasta on voittanut kultaa kahdessa Ranskassa pidetyssä viinikilpailussa, mitä viinitilalliset Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen pitävät mullistavana saavutuksena.

"Suomalaisten viinien mahdollisuudet lyödä laudalta ranskalaiset ovat aina näyttäneet erittäin heikoilta. Nyt tilanne on iloksemme muuttunut", Ainoa Winery tiedottaa.

Ainoan Sametti mustikkajälkiruokaviini ja Vaapukka vadelmajälkiruokaviini voittivat kultamitalit Vinalies Internationales 2021 -kilpailussa.

Suven Taika mansikkajälkiruokaviini ja Aho Sauvignon Blanc, Sémillon ja mansikkaviinisekoitus voittivat kultamitalit Le Mondial du Rosé 2021 -kilpailussa.

"Voitot Le Mondial du Rosé -kilpailussa ovat uraauurtavia", Cohenit toteavat. Palkintoa ei ole koskaan annettu muille kuin perinteisille roseeviineille, mutta pääsy kilpailuun on myönnetty myös ei-perinteisille roseeviineille.

Viinit arvostellaan sokkona, ja Ainoan viineillä olivat vastassa Provencen, Loire-laakson, Champagnen, Navarran, Riojan ja muun maailman roseet.

"Päijät-Häme voidaan nyt lisätä listalle", Ainoan viinintekijät iloitsevat.

Vasta lanseerattu Suven Taika -mansikkajälkiruokaviini palkittiin kultamitalilla ensimmäisenä ilman viinirypäleitä valmistettuna viininä Le Mondial du Roséssa. Rypäleiden sijaan se on valmistettu Koivistoisen Mansikkapaikka -tilalla kasvatetuista mansikoista.

Aho on helsinkiläisen sommelier Samuil Angelovin kanssa luotu yhteistyötuote, johon on sekoitettu Nea Berglundin tekemää valkoviiniä suomalaisomisteisesta Chateau Carsinista Bordeauxissa ja mansikkaviiniä Ainoasta.

Vain 11 viiniä sai korkeammat pisteet kuin Aho kaiken kaikkiaan 1 300 osallistujasta 29 eri maasta.

Lue myös:

Video: Sai alkunsa harrastuksesta mutta kahmii nyt kansainvälisiä palkintoja – näin Hollolaan muuttanut amerikkalaispariskunta kertoo viinibisneksestään

Suomalaiset marjat muuttuvat Ainoa Wineryssä kullaksi – ulkomailta tulleet tilaviiniyrittäjät kahmivat palkintoja

Jenkeistä Suomeen muuttanut yrittäjäpari: Suomessa ei tarvitse stressata

Ainoa Winery
Ainoa Wineryn viinit päihittivät kilpailijat perinteisistä viinimaista.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rantaterassilla pitää saada kalapurilainen

Helteet palaavat, huolehdi nestetasapainosta – ravitsemusterapeutti neuvoo, mitä asioita nesteytyksessä kannattaa ottaa huomioon

Lähikala ui merestä klassikkoannokseen

Haluatko syödä jauhelihapihvisi mediumina? Viranomaiset varoittavat erityisesti lapsia ja iäkkäitä koskevasta sairastumisvaarasta