
Mullistava saavutus Ranskassa: Suomalaisen Ainoa Wineryn neljä viiniä voittivat kultamitalit maailmankuuluissa viinikilpailuissa
Hollolassa tuotetaan maailman parhaita jälkiruokaviinejä.
David Cohen ja Paola Guerrero de Cohen kiittävät suomalaisia raaka-aineita, joista pystyy tekemään upeita viinejä. Kuva: Sanne KatainenSuomalainen viinitila Ainoa Winery Hollolasta on voittanut kultaa kahdessa Ranskassa pidetyssä viinikilpailussa, mitä viinitilalliset Paola Guerrero de Cohen ja David Cohen pitävät mullistavana saavutuksena.
"Suomalaisten viinien mahdollisuudet lyödä laudalta ranskalaiset ovat aina näyttäneet erittäin heikoilta. Nyt tilanne on iloksemme muuttunut", Ainoa Winery tiedottaa.
Ainoan Sametti mustikkajälkiruokaviini ja Vaapukka vadelmajälkiruokaviini voittivat kultamitalit Vinalies Internationales 2021 -kilpailussa.
Suven Taika mansikkajälkiruokaviini ja Aho Sauvignon Blanc, Sémillon ja mansikkaviinisekoitus voittivat kultamitalit Le Mondial du Rosé 2021 -kilpailussa.
"Voitot Le Mondial du Rosé -kilpailussa ovat uraauurtavia", Cohenit toteavat. Palkintoa ei ole koskaan annettu muille kuin perinteisille roseeviineille, mutta pääsy kilpailuun on myönnetty myös ei-perinteisille roseeviineille.
Viinit arvostellaan sokkona, ja Ainoan viineillä olivat vastassa Provencen, Loire-laakson, Champagnen, Navarran, Riojan ja muun maailman roseet.
"Päijät-Häme voidaan nyt lisätä listalle", Ainoan viinintekijät iloitsevat.
Vasta lanseerattu Suven Taika -mansikkajälkiruokaviini palkittiin kultamitalilla ensimmäisenä ilman viinirypäleitä valmistettuna viininä Le Mondial du Roséssa. Rypäleiden sijaan se on valmistettu Koivistoisen Mansikkapaikka -tilalla kasvatetuista mansikoista.
Aho on helsinkiläisen sommelier Samuil Angelovin kanssa luotu yhteistyötuote, johon on sekoitettu Nea Berglundin tekemää valkoviiniä suomalaisomisteisesta Chateau Carsinista Bordeauxissa ja mansikkaviiniä Ainoasta.
Vain 11 viiniä sai korkeammat pisteet kuin Aho kaiken kaikkiaan 1 300 osallistujasta 29 eri maasta.
Lue myös:
Jenkeistä Suomeen muuttanut yrittäjäpari: Suomessa ei tarvitse stressata
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

