Ruoka

Oman koiran allergia johti bisnesideaan: Suomessa kehitettiin ilmakuivattu koirien raakaruoka

Pala-tuotteet valmistetaan Virossa.
Pala Petfoods
Yhteen kiloon valmista koiranruokaa käytetään noin kolme kiloa raaka-aineita.

Suomalainen Pala Petfoods tiedottaa tuoneensa myyntiin matalalla lämpötilalla ilmakuivatetun koirien raakatäysravinnon. Tuote on valmistettu yhteistyössä Helsingin yliopistossa koirien terveyttä tutkivan DogRisk-ryhmän kanssa.

Yrityksen perustaja Prabha Natarajan ei löytänyt lukuisista kokeiluistaan huolimatta allergiselle koiralleen sopivaa, eikä omia laatuvaatimuksiaan tyydyttävää koiran täysravintoa. Hän päätti alkaa valmistaa sellaista itse ja keräsi kasaan sijoittajia.

"Olemme pyrkineet kehittämään tuotteen, joka olisi helppokäyttöinen, mutta yhtä terveellinen kuin raakaravinto. Pala on kuivatettu niin miedolla lämmöllä, etteivät raaka-aineiden proteiinit hajoa eivätkä vitamiinit katoa", kertoo DogRisk-tutkimusryhmän johtava tutkija, dosentti Anna Hielm-Björkman tiedotteessa.

Vielä ei kuitenkaan tiedetä, miten perinteinen raakaravinto ja ilmakuivattu raakaravinto eroavat terveyshyödyiltään. Asiaa päästään nyt tutkimaan. Pala-ruokapussien myynnistä kaksi prosenttia ohjautuu DogRisk-tutkimusryhmälle.

 

Palan täysravinnot sisältävät vähintään 82 prosenttia raakaa lihaa ja kalaa, 13–14 prosenttia kasviksia ja marjoja sekä 3–4 prosenttia luonnon tehoaineita. Viljoja tai muita täyteaineita ei käytetä.

Yhteen kiloon valmista koiranruokaa käytetään noin kolme kiloa raaka-aineita.

Tuotteet valmistetaan Virossa.

Helsinkiläinen hiilensidontapalveluja tarjoava Compensate auttaa Palaa laskemaan yrityksensä hiilijalanjälkeä ja kompensoimaan sen sijoittamalla hiilensidontaprojekteihin.

Muokattu 3.9. klo 14.26: Poistettu, että tuote olisi ensimmäinen laatuaan maailmassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etelä-Korean koirarakas presidentti ehdottaa koiranlihan syömisen kieltämistä

Video: Omenamehun tekoon löytyi näppärä apu, kun yli 80-vuotiaan käsivoimat loppuivat – näin toimii hydraulinen prässi mehun puristuksessa

Söin täällä: Hangossa on turvasatama, jonka kala kohottaa mieltä

Aamiaisista tuli Lapland Hotelsin hittituote: "Meillä on pohjoisessa maailman parhaat raaka-aineet"