Kakkukonvehdit
Minikokoiset leivokset syntyvät kakkumuruista. Valuta kakkupalleroille suklaata teelusikalla ja ripottele pintaan koristeita.Kakkukonvehdit
noin 25 kpl
Ainekset
- 250 g (5 dl) suklaamuffineja tai ¬kahvikakkua murusteltuna
- 100 g puolikuivattuja, pehmeitä aprikooseja
- 75 g hasselpähkinärouhetta
- 1 prk (250 g) mascarponea
- noin 2 rkl rommia tai muutama tippa rommiesanssia
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrute
- 200 g valkosuklaata
Lisäksi
- strösseleitä
- nonparelleja
Valmistusohje
Murenna muffinit tai kakku kulhoon. Hienonna aprikoosit ja sekoita ne pähkinärouheen kanssa kakkumuruihin. Sekoita mukaan mascarpone, rommi ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Siirrä seos vartiksi jääkaappiin jähmettymään.
Ota massasta nokareita ja pyörittele puhtain käsin pyöryköiksi. Nosta ne jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Valuta kakkupalleroille suklaata teelusikalla ja ripottele pintaan koristeita. Säilytä viileässä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


