Mantelinen hedelmäkakku
Mantelinen hedelmäkakku on hieno lahja juhlapöytään. Joulun perinneherkku vain paranee vanhetessaan.

Mantelinen hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mantelinen hedelmäkakku
16 viipaletta
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl ruskeaa raakaruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl (100 g) mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 200 g kuivattuja pehmeitä viikunoita
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää munat yksitellen vaahtoon.¬ Sekoita jauhoihin loput kuivat aineet. Pilko hedelmät ja sekoittele jauhoihin. Lisää seos vaahtoon.
Voitele kakkuvuoka ja leivitä se kidesokerilla. Lusikoi taikina kakkuvuokaan, vedä lusikalla keskelle taikinaa vako (estää kakun keskeltä ylikohoamisen) ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran.
Kumoa kakku jäähtymään.
Osaston luetuimmat
- Näihin lohkoperunoihin ihastuvat kaikki ‒ salainen ainesosa yllättää17.3.
- Söin täällä: Nummelan Ismetissä pihvi ja lohi olivat perusmaistuvia, joskin melko yllätyksettömiä19.3.
- Hyödynnä pakasteperunat ‒ neljä helppoa arkireseptiä19.3.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.2022
- IT-alan uratykki Liisa Lindroth ei arvannut, mihin elämä vie ‒ nyt hän pyörittää huippukokkien arvostamaa puutarhaa19.3. Tilaajalle
- Rahkapiirakat16.2.2022