Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mantelinen hedelmäkakku

Mantelinen hedelmäkakku on hieno lahja juhlapöytään. Joulun perinneherkku vain paranee vanhetessaan.
Mantelinen hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan.
Mantelinen hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mantelinen hedelmäkakku

16 viipaletta

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl ruskeaa raakaruokosokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (100 g) mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • 200 g kuivattuja pehmeitä viikunoita

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää munat yksitellen vaahtoon.¬ Sekoita jauhoihin loput kuivat aineet. Pilko hedelmät ja sekoittele jauhoihin. Lisää seos vaahtoon.

Voitele kakkuvuoka ja leivitä se kidesokerilla. Lusikoi taikina kakkuvuokaan, vedä lusikalla keskelle taikinaa vako (estää kakun keskeltä ylikohoamisen) ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran.

Kumoa kakku jäähtymään.