Mantelinen hedelmäkakku
Mantelinen hedelmäkakku on hieno lahja juhlapöytään. Joulun perinneherkku vain paranee vanhetessaan.Mantelinen hedelmäkakku
16 viipaletta
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 dl ruskeaa raakaruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl (100 g) mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 200 g kuivattuja pehmeitä viikunoita
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen vaahtoon.¬ Sekoita jauhoihin loput kuivat aineet. Pilko hedelmät ja sekoittele jauhoihin. Lisää seos vaahtoon.
Voitele kakkuvuoka ja leivitä se kidesokerilla. Lusikoi taikina kakkuvuokaan, vedä lusikalla keskelle taikinaa vako (estää kakun keskeltä ylikohoamisen) ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin verran.
Kumoa kakku jäähtymään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


