
Söin täällä: Kebab-ravintolan 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen – liha on suomalaista
Maku ei jätä valittamisen varaa, ja 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen.Kun huristelee Helsingistä Porvooseen tietä 170, vastaan tulee ennen pitkää Sipoon lähiö Söderkulla, joka kasvaa kovaa ja korkealle. Tien vieressä on myös tyylikäs, uudehko valkoinen rakennus, jonka seinässä lukee Ravintola Veljekset. Se erottuu maalaismaisemassa ja panee miettimään, oikeinko täällä ravintolatoiminta kannattaa ja vieläpä korona-aikana.
Ravintolaa pitää neljä kurdiveljestä, joilla on ollut Söderkullan keskustassa ravintola jo vuosia. "Kaikki täällä tuntevat meidän kebabin!" sanoo yksi veljeksistä tiskin takana.
Tuttu tarjonta on auttanut tautivuonna, ja minäkin tartun perheboksiin: Veljekset pakkaavat 35 euron noutorasiaan riisiä, kebabia ja pitaleipää tai vaihtuvan päivän lounaan.
Kotimaisella nautakebabilla ruokkii koko perheen eikä maku jätä valittamisen varaa: suutuntuma on lihaisa, mausteita sopivasti, riisi kuohkeaa ja esillepano houkutteleva. Yleinen mielikuva kebabannoksista voi olla mössöinen, mutta nyt jopa automatkan jälkeen noutorasian kannen alta löytyi silmillekin ruokaa.
Loppuvuonna 2019 avattu siisti ravintolasali ja iso terassi saavat asiakkaan toivomaan lämpimästi, että kesä avaa ovet.
Ravintola Veljekset, Taasjärventie 1, Söderkulla 01150
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

