Lähiruoka valtaa Helsingin elokuussa
Maakuntien pienet ja keskisuuret lähiruuan tuottajat esittäytyvät pääkaupungissa jo neljännen kerran. Kolmipäiväinen Herkkujen Suomi -festivaali järjestetään 21.-23.8. Helsingin Rautatientorilla.Yli sata pientä ja keskisuurta ruokatoimijaa esittäytyy Helsingissä Herkkujen Suomi -festivaalilla elokuun lopulla. Tarjolla on tuotteita hunajasta gluteenittomiin leipiin.
Mukana on tällä hetkellä osallistujia 11 maakunnasta aina Lapista Kymenlaaksoon ja Varsinais-Suomeen.
”Kattava osallistujalista varmistuu elokuun alussa ja sitä päivitetään jatkuvasti nettisivuillemme”, kertoo MTK:n viestintäjohtaja Klaus Hartikainen .
Hänen mukaansa kuluttajat ovat alkaneet vaatia kaupoilta lähellä tuotettuja elintarvikkeita.
”Lähiruoka ja paikallisuus nostavat tällä hetkellä päätään. Tämä näkyy esimerkiksi siinä, miten suuret kaupat, kuten Kesko ja S-ryhmä ovat ryhtyneet järjestämään lähiruokatreffejä, joissa kauppiaat ja tuottajat tapaavat”, Hartikainen kertoo.
Rautatientorille nousee useita telttoja, joiden alle tuottajien pöydät levittäytyvät. Herkkujen Suomesta voi ostaa naposteltavaa ja tuliaisia kotiin. Sisäänpääsy alueelle on ilmainen.
Viime vuonna tapahtumassa oli noin 65 000 kävijää.
”Sää vaikuttaa kävijämääriin, mutta toivottavasti tänä vuonna päästään samoihin lukuihin”, Hartikainen toteaa.
MTK ja SLC järjestävät tapahtuman Suomen vilkkaimmilla kulmilla yhteistyössä Pienpanimoyhdistyksen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

