Väinö-purilainen
Pyöreästä ja litteästä juustokiekosta saa hyvän "hampurilaispihvin", kun korppujauhottaa sen ja paistaa pannulla. Tämän pihvin päälle ei tarvita enää toista juustoa. Chilihillo tai mangochutney täydentää nautinnon.
Väinö-purilainen on todellinen juustohampurilainen, sillä pihvi onkin paistettu juusto. Kuva: Rami MarjamäkiVäinö-purilainen
2 annosta
Ainekset
- 150 g pyöreää valkohomejuustoa, esimerkiksi Väinö-Camembert
- ½ dl korppujauhoja
- ripaus suolaa
- ripaus chilijauhetta
- 2–3 rkl öljyä
- 2 briossia tai hampurilaissämpylää
- muutama kourallinen versoja
- 4 rkl chilihilloa tai mangochutneyta
- rucolaa
Valmistusohje
Ota juusto esille puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa se kahteen osaan siten, että juuston muoto pysyy pyöreänä. Sekoita lautaselle korppujauhot, suola ja chilijauhe ja käännä juustot siinä.
Kuumenna öljy pannulla ja paista juustot pikaisesti molemmin puolin. Kuumenna hampurilaissämpylät pannulla. Laita sämpylän pohjalle chilihilloa tai mangochutneyta ja versoja. Nosta päälle paistettu juusto. Laita päälle vielä chilihilloa tai mangochutneya ja rucolaa. Tarjoa heti!
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

