Lätyt täyttyvät lähiomenilla maatilan ravintolapäivässä
Kaupin tilalla Hämeenkyrössä varustauduttiin ottamaan vastaan ravintolapäivän vieraita valmistamalla neljä ämpärillistä lättytaikinaa. ”Kokki jo pohtii, että pitääkö tehdä lisää”, kertoo emäntä Tiina Linnainmaa.
Timo Krappe, omenatila Krappe, joissakin kuvissa Kim Krappe 8v. punaiset omenat Huvitus lajoketta ja vihreät Valkea kuulas. omena, omenoita, omenapuu, omenatarha Kuva: Kimmo HaimiRavintolapäivä ja pop up -ravintolat eivät ole vain kaupungin juttu. Hyvä ruoka houkuttelee väkeä myös maaseudulla.
”Väkeä on tullut tasaiseen tahtiin”, kertoo tyytyväinen emäntä Tiina Linnainmaa Kaupin tilalta. Pop up -ravintola Pata & Pannu on ehtinyt olla auki vasta vajaan tunnin, mutta ruokavieraita on ehtinyt kertyä nelisenkymmentä.
Joukossa on niin lapsiperheitä kuin vanhempaa väkeä. Linnainmaa kertoo arvelleensa, että kello 13–16 auki oleva ravintolapäivän ravintola houkuttelisi paikalle viitisenkymmentä vierasta. Nyt näyttää siltä, että lättytaikinaa pitää alkaa valmistaa lisää, emäntä kertoo kellon lähennellässä vasta puolta kolmea.
Pata & Pannu on rakennettu laakasiiloon, joka otetaan käyttöön tulevana kesänä. Ravintolapäivän kunniaksi tarjolla on neljänlaisia lättyjä täytteinään oman valinnan mukaan omena- tai mansikkahilloa, jauhelihaa tai kuhaa
Kaikki tarjottavat on peräisin joko omalta tilalta tai lähiseudulta. Erityisesti Kyrösjärvestä kalastettu kuha on herättänyt ihastusta, Linnainmaa kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
