Suomalainen lähiruoka pärjäisi Ruotsissa
Ruotsalaiset kutsuvat ensi kertaa pieniä elintarvikeyrittäjiä Suomesta ja muista Pohjoismaista kilpailuun vuoden parhaista tuotteista. Kyllä Suomessakin osataan leipoa leipää juureen ja valmistaa suussa sulavia maatilajuustoja.MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi kannustaa suomalaisia mukaan kilpailuun.
”Suomalaisilla yrittäjillä on paljon upeita ruokatuotteita, joilla on hurjan hyvät mahdollisuudet pärjätä.”
Samaa mieltä on lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
”Meillä on aivan mahtavia käsityömäisyyttä, aitoutta, hyviä raaka-aineita ja e-koodittomuutta kunnioittavia pienyritysten tuotteita.”
Pohjoismaisen kilpailun sarjoihin kuuluvat juustot, leivät, voit, makkarat, kalat, marja- ja vihannesjalosteet, jopa sinappi.
Toistaiseksi kilpailukutsu ja osallistumisohjeet löytyvät vain ruotsin kielellä järjestelyistä vastaavan Eldrimnerin verkkosivuilta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

