Tattikeitto
Solttilan Majan emännän Mari Kiven tattikeitossa on säväys sherryä ja purtavana paistettuja tattikuutioita. Keitto maistuu hyvän leivän kanssa lounaana tai riistapäivällisen alkukeittona.Tattikeitto
4 hengelle
Ainekset
- 350 g herkkutatteja (neste haihdutettu pannulla)
- ½ l kasvislientä
- 6 dl ruokakermaa
- 1–2 rkl sherryä (puolikuivaa) tai sitruunamehua
- noin 2 tl yrttisuolaa
- 1–2 rkl kantarellifondia
- valkopippuria
- ripaus muskottia
- suolaa
- voita, öljyä
Valmistusohje
Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Ota 250 g tatteja ja laita liemeen kiehumaan hiljalleen noin 15 minuutiksi.
Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sherry ja ruokakerma, kiehauta.
Jos käytät sitruunamehua, lisää se vasta kiehauttamisen jälkeen.
Lisää mausteita vähitellen välillä maistellen.
Paista loput tattikuutiot (100g) pannulla reilussa voi-öljyseoksessa. Kaada rasva pois ja imeytä liika rasva talouspaperiin. Kuivaa pannu ja pyöräytä kuutiot vielä pannulla, mausta ripauksella suolaa tai yrttisuolaa.
Lisää paistetut kuutiot keittoon krutonkien tavoin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


