Täydellisen makeat skonssit – ihastu helppoon reseptiin
Päältä rapeat, sisältä pehmeät skonssit maistuvat vastapaistettuina hillon ja kermalla notkistetun vaniljatuorejuuston kera.Makeat skonssit
12–14 kpl
- Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 75 g voita
- 2 dl kermaviiliä tai piimää
- Lisäksi
- hilloa, marmeladia tai sitruunatahnaa (lemon curdia)
- kermavaahtoa tai vaniljatuorejuustoa
Valmistusohje
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää voi jauhoseokseen ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.
Kauli tai taputtele taikina jauhotetulla alustalla parin kolmen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) kakkusia. Kokoa taikinanrippeet, kauli ne uudestaan, ota jälleen muotilla, kunnes saat koko taikinan käytettyä.
Nosta skonssit leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Halkaise skonssit ja levitä niille hilloa ja kermavaahtoa.
Skonssit ovat parhaimmillaan vastaleivottuina.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


