Stifado eli kreikkalainen lammaspata

Stifado on kreikkalaisten kansallisruokaa. Lammas muhii mureaksi hyvin maustetussa tomaattisessa liemessä.
Stifado on kreikkalaisten kansallisruokaa. Lammas muhii mureaksi hyvin maustetussa tomaattisessa liemessä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Stifado eli kreikkalainen lammaspata

6 annosta

Ainekset

  • 1 kg lampaan- tai karitsanpaistia
  • 3–4 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl lihalientä (osa voi olla punaviiniä)
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 1–2 kanelitankoa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihapalat öljyssä muutamassa erässä padassa tai pannulla. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää pataan kuoritut, lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja ¬-pyree, etikka, sokeri sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 150-asteisessa uunissa 3 tuntia. Tarkista maku.

Tarjoa lihapadan lisänä sitruunaperunoita ja tsatsikia.