Stifado eli kreikkalainen lammaspata
Stifado on kreikkalaisten kansallisruokaa. Lammas muhii mureaksi hyvin maustetussa tomaattisessa liemessä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Stifado eli kreikkalainen lammaspata
6 annosta
Ainekset
- 1 kg lampaan- tai karitsanpaistia
- 3–4 rkl oliiviöljyä
- 5 dl lihalientä (osa voi olla punaviiniä)
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl suolaa
- 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
- 2 laakerinlehteä
- 1–2 kanelitankoa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihapalat öljyssä muutamassa erässä padassa tai pannulla. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Lisää pataan kuoritut, lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja ¬-pyree, etikka, sokeri sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 150-asteisessa uunissa 3 tuntia. Tarkista maku.
Tarjoa lihapadan lisänä sitruunaperunoita ja tsatsikia.
Osaston luetuimmat
- Saksalainen makkarapannu on herkullinen yhdistelmä currya, braatwurstia ja papuja12.8.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Yksinkertaista, mutta niin maukasta! Keitetyt herneenpalot eli apposet kastetaan herkulliseen yrttivoihin12.8.
- Mustaviinimarjahyytelö7.8.2015
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Jäikö kekkereistä rapuja yli? Pyöräytä ylijäämästä herkullinen rapuleipä!5.8.