Stifado eli kreikkalainen lammaspata
Stifado on kreikkalaisten kansallisruokaa. Lammas muhii mureaksi hyvin maustetussa tomaattisessa liemessä.
Stifado on kreikkalaisten kansallisruokaa. Lammas muhii mureaksi hyvin maustetussa tomaattisessa liemessä. Kuva: Jaana KankaanpääStifado eli kreikkalainen lammaspata
6 annosta
Ainekset
- 1 kg lampaan- tai karitsanpaistia
- 3–4 rkl oliiviöljyä
- 5 dl lihalientä (osa voi olla punaviiniä)
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl suolaa
- 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
- 2 laakerinlehteä
- 1–2 kanelitankoa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi. Ruskista lihapalat öljyssä muutamassa erässä padassa tai pannulla. Siirrä lihat pataan tai uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi.
Lisää pataan kuoritut, lohkotut sipulit, viipaloidut valkosipulinkynnet, tomaattimurska ja ¬-pyree, etikka, sokeri sekä mausteet. Sekoita ja anna hautua peitettynä 150-asteisessa uunissa 3 tuntia. Tarkista maku.
Tarjoa lihapadan lisänä sitruunaperunoita ja tsatsikia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

