Ohrarieska
Uunipannullinen kuohkeaa ohrarieskaa riittää isommallekin joukolle. Ylimääräiset rieskat voi pakastaa. Lämmitys tekee niistä vastaleivotun tuntuisia.
Uunipannullisesta kuohkeaa ohrarieskaa riittää isommallekin joukolle välipalaa. Kuva: Jaana KankaanpääOhrarieska
uunipannullinen
Ainekset
- 1 l piimää
- 5 dl maitoa
- 6 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 2 tl suolaa
- 2 munaa
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Sekoita ohrasuurimot piimä-maitoseokseen. Anna turvota yön yli jääkaapissa. Sekoita loput aineet joukkoon. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.
Leikkaa lämpimänä paloiksi ja tarjoa munavoin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
