Sitruunatorttu
Sitruuna ja rahka tekevät tortusta ihanan raikkaan, etenkin, kun sitruunankuorta raastaa pohjaan. Valmiin sitruunarahkan sijaan voit käyttää myös rahkaa, jonka maustat sokerilla ja sitruunamehulla.
Sitruunatorttu on leivottu vaihteeksi suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Sen voi paistaa myös pyöreässä vuoassa. Kuva: Kari SalonenSitruunatorttu
10–12 palaa
Ainekset
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
Täyte
- 2 prk (à 200 g) sitruunarahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 munaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi
- ohuita sitruunankuorisuikaleita
Valmistusohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna, hyvin hienoksi raastettu sitruunankuori sekä jauho-leivinjauheseos.
Levitä taikina voidellun, suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan (noin 20 x 25 senttimetriä) pohjalle ja reunoille. Vatkaa täytteen ainekset sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Kaada täyte pohjalle ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

