Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ananas-kookoskakku

Kuivakakku saa uutta makua ananasviipaleista ja kookoskermasta. Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla.
Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla.
Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ananas-kookoskakku

noin 25 viipaletta

Ainekset

  • 1 pieni prk ananasviipaleita
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita
  • 1 dl kookoskermaa tai kermaista kookosta
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • voita
  • kookoshiutaleita

Kakun pinnalle

  • ananasmehua
  • kookoshiutaleita

Valmistusohje

Voitele 1,8 litran rengasvuoka ja ripottele kookoshiutaleita vuoan reunoille. Leikkaa ananasviipaleet pienen pieniksi paloiksi, säilytä liemi kakun kostuttamiseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita voisulaan ananaspalat ja kookoskerma. Lisää seos vuoroin vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Sekoita ja levitä tasaisesti vuokaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Sivele jäähtyneen kakun pintaa ananasmehulla ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi.