Ananas-kookoskakku
Kuivakakku saa uutta makua ananasviipaleista ja kookoskermasta. Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla.
Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla. Kuva: Jaana KankaanpääAnanas-kookoskakku
noin 25 viipaletta
Ainekset
- 1 pieni prk ananasviipaleita
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 1 dl kookoskermaa tai kermaista kookosta
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- voita
- kookoshiutaleita
Kakun pinnalle
- ananasmehua
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Voitele 1,8 litran rengasvuoka ja ripottele kookoshiutaleita vuoan reunoille. Leikkaa ananasviipaleet pienen pieniksi paloiksi, säilytä liemi kakun kostuttamiseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita voisulaan ananaspalat ja kookoskerma. Lisää seos vuoroin vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Sekoita ja levitä tasaisesti vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Sivele jäähtyneen kakun pintaa ananasmehulla ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

