Ananas-kookoskakku
Kuivakakku saa uutta makua ananasviipaleista ja kookoskermasta. Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla.

Kookoshiutaleet tarttuvat hyvin kahvikakun pinnalle, kun kakku ensin kostutetaan ananasmehulla. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ananas-kookoskakku
noin 25 viipaletta
Ainekset
- 1 pieni prk ananasviipaleita
- 3 munaa
- 2 dl sokeria
- 200 g voita
- 1 dl kookoskermaa tai kermaista kookosta
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- voita
- kookoshiutaleita
Kakun pinnalle
- ananasmehua
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Voitele 1,8 litran rengasvuoka ja ripottele kookoshiutaleita vuoan reunoille. Leikkaa ananasviipaleet pienen pieniksi paloiksi, säilytä liemi kakun kostuttamiseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita voisulaan ananaspalat ja kookoskerma. Lisää seos vuoroin vehnäjauho-leivinjauheseoksen kanssa. Sekoita ja levitä tasaisesti vuokaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Sivele jäähtyneen kakun pintaa ananasmehulla ja ripottele kookoshiutaleita koristeeksi.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Unelmainen torttu
- Yle: Vegaanit ja keliaakikot eivät pääse rajajääkäreiksi
- MT testasi retkiruoat: Yksi annos nousi yli muiden kotiruokamaisuudellaan – pahimmillaan maku on pliisu ja raaka-aineiden alkuperä jää hämärän peittoon
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Purkkisalaatti on arjen pelastaja ‒ säilyy jopa viikon