Keskustan Kärnä vaatii viranomaisilta tehokkaampaa ravintolaruuan alkuperävalvontaa – väläyttää uhkasakkoja
"Asetus on ollut voimassa toukokuusta, joten aikaa on kyllä ravintoloille annettu", hän korostaa.
Keskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on pettynyt useiden ravintoloiden tapaan suhtautua toukokuussa voimaan tulleeseen alkuperämaa-asetukseen, jonka mukaisesti ravintoloiden on ilmoitettava käyttämänsä lihan alkuperä. Kuva: Jarkko SirkiäKeskustan kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Mikko Kärnä on pettynyt useiden ravintoloiden tapaan suhtautua toukokuussa voimaan tulleeseen alkuperämaa-asetukseen, jonka mukaisesti ravintoloiden on ilmoitettava käyttämänsä lihan alkuperä. Hän vaatiikin viranomaisilta nykyistä tehokkaampaa ravintolaruuan alkuperävalvontaa.
"Sellaiset ravintolat, jotka tarjoavat pääasiassa suomalaista lihaa, kyllä ilmoittavat käyttämiensä elintarvikkeiden alkuperän. Sen sijaan sellaiset ravintolat, jotka tarjoavat thaimaalaista kanaa tai brasilialaista nautaa, eivät tunnu vapaaehtoisesti ilmoitusta antavan vaikka laki siihen velvoittaa. Sen toki ymmärtää, sillä kukaan ei halua syödä kloorilla pestyä broileria tai antibiooteilla kyllästettyä nautaa, jonka laitumet on raivattu sademetsiin", Kärnä sanoo tiedotteessa.
Kansanedustaja korostaa, että ravintoloiden on kuitenkin noudatettava lakia.
Tehokkaamman viranomaisvalvonnan lisäksi Kärnä nostaa esiin uhkasakon mahdollisuuden. Hän väläyttää, että viranomaiset määräisivät asetusta rikkovat ravintolat ilmoittamaan käyttämänsä lihan alkuperän uhkasakon uhalla.
"Asetus on ollut voimassa toukokuusta, joten aikaa on kyllä ravintoloille annettu", hän korostaa.
Lue lisää:
EU hyväksyi: lihan alkuperämerkintä ravintoloissa pakolliseksi Suomessa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
