Resepti

Appelsiini-marenkirulla

Jaana Kankaanpää
Appelsiini-marenkirulla on näyttävä herkku jälkiruokana tai kahvipöydässä.

Appelsiini-marenkirulla

10 annostaAinekset
  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl (50 g) kookoshiutaleita
  • 3/4 dl perunajauhoja
Täyte
  • 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
  • 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 (veri)appelsiinia
Koristeluun
  • tomusokeria

tuoreita hedelmiä, esimerkiksi viinirypäleitä, luumuja, veriappelsiinia

Valmistusohje

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes seos on kiiltävän marenkimainen. Lisää kookoshiutaleet ja perunajauho valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.

Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperilla ja irrota pohjapaperi.

Leikkaa appelsiiniviipaleet irti niin, ettei viipaleisiin jää kalvoja. Kuutioi viipaleet. Vatkaa rahka, tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte pohjalevylle, jätä yläreunasta reilun sormenleveydeltä tyhjäksi. Ripottele appelsiinikuutiot päälle. Rullaa varovasti leivinpaperin avulle. Nosta tarjoiluvadille ja anna vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla hedelmillä.

Marenkirulla on parhaimmillaan samana päivänä. Toki se maistuu myös seuraavana päivänä, vaikka rakenne ei ole yhtä rapea.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit