Appelsiini-marenkirulla
Appelsiini-marenkirulla muistuttaa kääretorttua, mutta on gluteeniton, koska siihen ei ole käytetty vehnäjauhoja, vaan ainoastaan perunajauhoja ja kookoshiutaleita. Appelsiinia on paitsi koristeena myös rahkassa ja tuorejuustossa.Appelsiini-marenkirulla
10 annosta
Ainekset
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 dl (50 g) kookoshiutaleita
- 3/4 dl perunajauhoja
Täyte
- 1 prk (200 g) appelsiinirahkaa
- 1 rasia (200 g) appelsiinituorejuustoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 (veri)appelsiinia
Koristeluun
- tomusokeria
tuoreita hedelmiä, esimerkiksi viinirypäleitä, luumuja, veriappelsiinia
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes seos on kiiltävän marenkimainen. Lisää kookoshiutaleet ja perunajauho valkuaisvaahtoon. Sekoita varoen.
Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa pohja leivinpaperilla ja irrota pohjapaperi.
Leikkaa appelsiiniviipaleet irti niin, ettei viipaleisiin jää kalvoja. Kuutioi viipaleet. Vatkaa rahka, tuorejuusto ja kerma yhdessä kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte pohjalevylle, jätä yläreunasta reilun sormenleveydeltä tyhjäksi. Ripottele appelsiinikuutiot päälle. Rullaa varovasti leivinpaperin avulle. Nosta tarjoiluvadille ja anna vetäytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele tuoreilla hedelmillä.
Marenkirulla on parhaimmillaan samana päivänä. Toki se maistuu myös seuraavana päivänä, vaikka rakenne ei ole yhtä rapea.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

