Apetit aloittaa yt-neuvottelut
Ruokakonserni Apetit aloittaa yt-neuvottelut kalatuoteryhmässä. Taustalla on tuoteryhmän pitkään jatkunut heikko kannattavuus. Neuvottelujen piirissä on 121 henkilöä.Apetit pyrkii parantamaan kalatuoteryhmänsä kannattavuutta. Yhtenä osana kannattavuusohjelman toteutusta käynnistetään Suomen henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Niiden piirissä on yhteensä 121 työntekijää ja toimihenkilöä Kuopion, Helsingin, Kustavin ja Turun toimipisteissä.
Neuvotteluissa käsitellään toiminnan kannattavuuden parantamista tuotantorakennetta selkeyttämällä sekä keskittämällä tuotantoa Kuopion ja Helsingin yksiköihin. Muutosten arvioidaan laskevan tuoteryhmän henkilöstötarvetta yhteensä 10–20 henkilötyövuoden verran.
Toimitusjohtaja Veijo Meriläinen Apetitista kertoo, että tarkoitus on keskittää toimintoja Kuopioon, joka on suurin yksikkö.
Meriläinen sanoo, että kalatuoteryhmän kannattavuus on ollut pitkään heikko eikä Venäjän vientipakotteilla ollut mitään vaikutusta yt-neuvottelujen aloittamiseen.
Apetit jatkaa tänä vuonna käynnistämiensä pitkän aikavälin kannattavuusohjelmien toteutusta kalan lisäksi myös tuoretuotteet-tuoteryhmässä. Ohjelmien ennakoidaan vaikuttavan positiivisesti kannattavuuteen vuodesta 2015 alkaen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


