Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Autojen katalysaattoreita anastettiin Mikkelissä – poliisi pyytää vihjeitä havainnoista
Tilaajalle
|
Ruotsalaisetkaan eivät ole enää turvassa – sianlihan hinta putoaa Euroopassa kuin kivi
Anni-Mari Syväniemi
Elintarviketeollisuus
|
Syväniemi: Suomen ruokaviennin munat pantiin vuosiksi samaan koriin, ja se kostautui
Pääkirjoitus
MT toimitus
Yhteiskunta
|
Jouluostoksilla voit tehdä tärkeän teon Suomen työllisyyden puolesta
Ruoka
|
Kinkkua aiotaan syödä tänä jouluna enemmän kuin viime vuonna, kysely kertoo ‒ Anni-Mari Syväniemi arvioi lihakeskustelun rauhoittuneen
Ruoka
|
Kuinka kinkku pitää paikkansa suomalaisten joulupöydissä ja mitä muuta siellä tänä vuonna syödään? MT Livessä vieraili Ruokatiedon Anni-Mari Syväniemi
Elintarviketeollisuus
|
Kotimaisuudesta kertova Hyvää Suomesta -merkki entistä useammassa tuotteessa
Ruoka
|
”Okra on suomalaisen ruuan juhlaa”
Tilaajalle
Ruoka
|
Nautavastaisuus harmittaa Ruokatietoyhdistystä – Suomalaisen ruoan päivä haluaa nostaa vastuullisesti tuotetun, kotimaisen ruuan arvostusta
Ruoka
|
Kysely: Suomalaiset haluavat ruuasta maksettujen eurojen jäävän omalle alueelleen
Ruoka
|
Hyvä marja- ja omenavuosi näkyy heti sokerin myynnissä, mutta säilöntääkin enemmän sokeria käytetään ihan muuhun
Ruoka
|
Yli kolmasosa suomalaisista kertoo lisänneensä kotimaisen ruuan ostamista tänä vuonna ‒ moni haluaa nyt tukea viljelijöitä
Voisiko tuottajahintoja nostaa suoraan kuluttajahintaan lisättävällä tuottajalisällä? – "Jos ruokaketju saataisiin kuntoon, ei tällaisia kampanjoita tarvittaisi"
Suomalaiset suosivat yhä enemmän kotimaista — yli 60 prosenttia aikoo tulevaisuudessa lisätä suomalaisen ruuan ostamista
Ruokapetokset ovat maailmanlaajuinen miljardibisnes – "On helppoa toimia lainvastaisesti jäämättä kiinni"
Kolumni
MT toimitus
Ruokalusikka kauniiseen käteen ja yhteistyöhön!
Suomelle ensimmäistä kertaa EU-rahoitusta ruokaviennin vauhdittamiseen – luvassa kolme miljoonaa euroa sian- ja siipikarjanlihan vientihankkeeseen
"On häpeällistä, jos julkisissa ruokapalveluissa käytetään tuontitavaraa", Anni-Mari Syväniemi lataa
Pullakahvit vai rapujuhlat? Miten sinä juhlistat tänään Suomalaisen ruuan päivää?
Nyt etsitään Vuoden ruokakasvattajaa – “Aika haastaa meidät ymmärtämään ruokaa ilmiönä laajemmin kuin koskaan"
Liput liehumaan! Tänään on ensimmäinen suomalaisen ruuan päivä ja siitä toivotaan liputuspäivää
MTK:n ruokakulttuuriasiamies: Näyttäkää, miten ruokaa tuotetaan
Onko kasvissyönti uhka tuottajalle? — Maaltavastaajat-podcast kertoo
Anni-Mari Syväniemi: Ruuasta on vihdoin tullut osa MTK:n edunvalvontaa
Anni-Mari Syväniemi siirtyy MTK:sta Ruokatiedon toiminnanjohtajaksi
MTK vaatii koko ruokaketjua avoimuuteen ruuan alkuperästä: "On selvää, että ravintoloissa ei olla salapoliiseja"
Kolumni
MT toimitus
Ruuan alkuperä on aina ilmoitettava oikein
Kolumni
Anni-Mari Syväniemi
Ruokakeskustelu kaipaa enemmän iloa ja älyä
Kuluttajat löysivät maatiloille ostoksille sateesta huolimatta – "Koko ajan oli piha täynnä autoja"
Osta tilalta -päivään havitellaan mukaan 300 maatilaa – Katso tästä vinkkejä osallistumiseen
Asiakkaalla oikeus tietää ruuan alkuperä
Ruokakulttuuriasiamies tyrmää ravintola-alan väitteet alkuperämerkinnöistä: "Miten se nyt vaikuttaisi?"
MTK:n ruokakulttuuriasiamies rasvasodasta: "En ymmärrä, että lautakuntatason ihmiset puuttuvat yksittäisen tuotteen valintaan"
MTK:n ruokakulttuuriasiamies pohtii: Kasvattavatko uudet tuotteet vai propaganda siipikarjanlihan suosiota?
MTK: Hallitus petti pienpanimot alkoholilakisekoilulla
MTK aikoo puolustaa saunapalvilihaa
Kansa saa äänestää, tuleeko pitsasta Suomen kansallisruoka
Talouden taantuma ei tainnuttanut maaseutumatkailua
Osta tilalta -päivä onnistui – "ensi vuonna räjäytetään pankki!"
MTK:n Syväniemi: Lähiruokaa suosivista kunnista on monta esimerkkiä, se onnistuisi myös Kangasalalla
MTK hallituksen ruokalinjauksesta: Iso tahdonilmaisu, toteutuminen vaatii työtä
Ruuan suoramyyntirenkaissa kuohuu: Yritetäänkö Rekot kaapata väkivalloin?
Kesko sakottaa tavaroiden toimittajia vääristä tuotetiedoista – jopa tuhansia euroja
Pakkauksissa hämääviä merkkejä - luota alkuperäisiin
Uutisanalyysi: Pikaruuan sisältö on salaisuus
Valion Hurme esittää maksua kouluruualle
Ruokapiirit saavat suitsutusta MTK:lta
Suomea ei maailman suurimmilla ruokamessuilla näy
Paikallinen kuha siivitti Espoon koulun voittoon
”Liha tulee tukusta...”
Lähellä tuotettu maistuu
Tiukka laki suolaa elintarviketuottajien työtä
Herkkujen Suomessa voit kysyä yrittäjältä, mistä ruoka tulee
Suomalainen ruokakulttuuri elää murrosta
Ruokakulttuuriasiamies ei kiistelisi lähiruuan määritelmästä