Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Toukokuussa Lempäälässä sijaitsevalle ampumaradalle saapui vieraaksi Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs Carmen Smidt.

Haulikkoammunta on oivallisen erilainen aktiviteetti yritystapahtumiin. Tämä oivallettiin jo vuosia sitten Lempäälässä toimivalla Kokkovuoren haulikkoampumaradalla. Pohjois-Hämeen ampujien haulikkojaoston pyörittämällä radalla käykin vuosittain melkoinen määrä firmaporukoita.

"Monet vieraat ovat ekakertalaisia, mutta hyvässä opastuksessa lähes kaikki saavat nauttia osumistakin", kertoo ratamestari Janne Hokkanen.

Verkostoituminen on päivän sana, ja haulikko sopii siihenkin työkaluksi. Kokkovuoreen perustettiin muutama viikko sitten Business Shooting Club, johon tuli heti yli 40 yritystä jäseneksi. Klubi järjestää teemapäiviä, jotka huipentuvat pikku kisaan. Mukavaa seurustelua urheilun parissa -siis verkostoitumista.

Mukaan on tullut myös Brittiläisen kansainyhteisön kauppakamari, joka on jo järjestänyt radalla muutaman tilaisuuden.

"Koemme että haulikkoammunta on Suomeen erittäin hyvin sopiva business-urheilu, täällähän todella moni metsästääkin", toteaa Garry Parker, brittiläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja.

Toukokuussa kauppakamarin vieraaksi Kokkovuoreen saapui Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs Carmen Smidt. Hän viihtyi uuden kokemuksen parissa erittäin hyvin, ja sai muutaman hienon osumankin, vaikka ei ollut koskaan aiemmin ampunut.

"Olin aivan innoissani, kun kuulin tästä mahdollisuudesta, ja viihdyin hyvin. Tätä haluan ehdottomasti jatkaa", vakuutti iloinen suurlähettiläs.

Ampumaradan ylläpitäminen ei enää onnistu urheiluampujien ja metsästäjien ratamaksuilla. Kokkovuoressa järjestetään ampumapäiviä ja tutustumisammuntoja eri teemoilla. Tämähän on hyväksi koko lajille sekä metsästysharrastukselle. Kokkovuoren mallia soisi sovellettavan muuallakin, että saisimme ylläpidettyä hyvin varusteltujen ratojen verkostoa Suomessa.

Kevään aikana 16 jaksoa kalastusta, metsästystä ja muuta eräasiaa - katso eräohjelma MT Jahtikuksa täältä.

Lue lisää

Video: Nuori metsästäjä Arttu Eskola on jo useita vuosia kuvannut metsästysvideoita Youtubeen — Hyvä metsästysreissu koostuu onnistumisista sekä itselle, että koiralle

Video: Satoja lohia napannut Sami Lappi ei pettynyt, vaikka lohivaappuun tarttuukin harjus – "Nythän saimme syömäkalan"

Video: Arttu Eskola alkoi pitää metsästyskanavaa 15-vuotiaana – kolme vuotta on opettanut kuvaamaan entistä paremmin

Video: Kalastusopas Petri Ristiniemi esittelee kalastajien keskuudessa suosiotaan koko ajan kasvattavan kulkuvälineen ja kertoo, millaisia hauen saalistussessiot ovat helteellä