Erä

Kaipaatko rahoitusta valtakunnallisesti merkittävälle kalataloushankkeelle? Ministeriön avustushaku nyt käynnissä

Tämän vuoden haussa painotetaan luontaisten kala- ja rapukantojen monimuotoisuuden turvaamista, kalastusharrastuksen edistämistä ja kalastuksen valvontaa.
Saara Lavi
Kalatalouden erityisavustusten rahoitushaku on käynnissä tammikuun loppuun saakka.

Maa- ja metsätalousministeriön kalatalouden erityisavustusten rahoitushaku on alkanut. Avustusten hakuaika alkoi maanantaina 4. tammikuuta ja jatkuu 31. tammikuuta kello 16.15 saakka.

Ministeriö myöntää vuosittaisia erityisavustuksia kalatalouden edistämishankkeisiin. Avustusta saavat erityisesti hankkeet, jotka edistävät kalastusharrastusta, kalavesien kestävän käytön ja hoidon suunnittelua, toimeenpanoa, ohjaamista ja kehittämistä sekä kalastuksenvalvontaa.

Eduksi katsotaan, jos hanke edistää hallitusohjelman, kansallisen kalatiestrategian, lajikohtaisten hoito-ohjelmien tai vapaa-ajan kalatalouden kehittämisstrategian tavoitteita. Rahoitusta myönnetään etupäässä hankkeille, jotka hyödyttävät mahdollisimman montaa kalastonhoitomaksun maksanutta.

Tämän vuoden haussa painotetaan luontaisten kala- ja rapukantojen monimuotoisuuden turvaamista, kalastusharrastuksen edistämistä ja kalastuksen valvontaa.

Erityisavustuksia myönnetään yleishyödyllisille yhteisöille, esimerkiksi kyläyhdistyksille. Rahoitettavien hankkeiden vaikutusten on oltava valtakunnallisia tai laajoja, eli ne eivät voi rajoittua yhden ely-keskuksen alueelle.

Hankkeet voivat olla yksi- tai useampivuotisia. Päätökset jatkorahoituksesta tehdään joka vuosi erikseen.

Lisätietoja hakemusten laatimisesta ja lähettämisestä löytyy Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta.

Lue lisää

Korona ajoi kansan kalaan

Koronavuosi kartutti kalastonhoitomaksutuottoja yli 10 miljoonalla eurolla – maksuja on lunastettu myös tänä vuonna ennätystahdissa

Kalastuksesta tuli brexit-neuvotteluiden polttopiste – herättäisiinkö Suomessakin nyt sen merkitykseen?

Maaseudulle tarvitaan toivoa tuovia tarinoita