Erä

Sallassa tapettiin susia laittomasti – apuna käytetty ainakin moottorikelkkoja, rajavartiolaitos tutkii törkeää metsästysrikosta

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useampaan eläimeen.
Lari Lievonen
Kuvituskuva erätarkastajasta.

Etelä-Sallan alueella on tapettu laittomasti susia viime viikon lauantaina. Lapin rajavartiosto tutkii epäiltyä törkeää metsästysrikosta.

Rikos paljastui rajavalvonnan yhteydessä ja siinä on suoritettu esitutkintatoimenpiteitä yhteistoiminnassa Kainuun rajavartioston ja Lapin poliisilaitoksen kanssa.

Tapahtumapaikkatutkinnan perusteella teko on kohdistunut useampaan eläimeen ja eläimille on aiheutettu erityisen julmalla tavalla suurta kärsimystä.

"Olemme pystyneet varmistamaan, että useampi kuin yksi susi on tapettu", kertoo Lapin rajavartioston tutkinnanjohtaja Antti Saarinen MT:lle.

Saarisen mukaan apuna on käytetty moottorikelkkoja. "Teon paljastumista voi pitää ainakin osaksi onnekkaana sattumana."

Rikoksen tutkintaa varten Lapin rajavartiosto pyytää yleisöhavaintoja henkilöistä ja ajoneuvoista lauantain 30.1. ajalta Hautajärven ja Selkälän tien väliseltä moottorikelkkauralta sekä Hautajärven Niitselyksentieltä.

Päivän aikana Niitselyksentiellä on ollut ainakin Nissan-merkkinen henkilöauto, jolla liikkeellä olleita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Lapin rajavartiostoon. Kyseisellä autolla liikkuneita ei epäillä rikoksesta, mutta heillä voi olla tapahtumiin liittyviä havaintoja.

Havainnot ja muu mahdollinen asiaan liittyvä tieto pyydetään ilmoittamaan Lapin rajavartiostolle puhelimitse numeroon 0295 42 5010 (Lapin rajavartioston johtokeskus) tai sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi

Lue lisää

Sudenkaatoluvista EU:lle kirjelmöineen Sirpa Pietikäisen mukaan vaihtoehtoisia ratkaisuja metsästykselle ei ole käytetty – "Ei minulla ole oikeutta päättää, ammunko fasaanin pihastani siksi, kun en siitä tykkää"

"En pahastuisi, jos siirtyisi seuraaviin tehtäviin", "EU:n puuttuminen eläinkuljetuksiin on hyvä" – tällaisia kommentteja meppi Pietikäisen työ kirvoitti

Luonnonvarakeskuksen työntekijät välttyvät susipannoituksia koskevilta syytteiltä – syyttäjä ei löytänyt perusteita syyllisyyden tueksi

Petturisyytökset EU:n metsä-äänestyksissä kirpaisivat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäistä: "Sanomisiani vääristeltiin ja höystettiin isänmaan petturuudella"