Erä

Tuomo Turusen tinkimätön tyyli suurpetokuvauksessa perustuu luonnon- ja paikallistuntemukseen – kuuntele luontokuvaajan ja metsästäjän ajatuksia Karhunpaini-podcastista

Oman kuvailunsa mukaan pohjoiskarjalainen Turunen ei ole kummoinen saamamies ja iän myötä saaliin merkitys on vähentynyt.
Kuvat: Pentti Vänskä/Kuvitus: Piia Ouri

Karhunpaini, osa 3: Tuomo Turunen

Pohjois-Karjalassa Joensuussa asuu Tuomo Turunen, joka on tullut tutuksi suurelle yleisölle sosiaalisessa mediassa jakamiensa luontokuvien ja -videoin kautta. Keskeisessä roolissa ovat olleet erityisesti suurpedot.

Kuvaus perustuu vankkaan eläin-, luonnon- ja paikallistuntemukseen.

Hän on myös monipuolinen metsästäjä, sydäntä lähellä on erityisesti linnun- ja näädänpyynti koirilla. Oman kuvailunsa mukaan hän ei ole kummoinen saamamies ja iän myötä saaliin merkitys on vähentynyt.

Karhunpaini-podcastin kolmannesta jaksosta kuulet lisää Turusen ajatuksia.

Kuuntele Karhunpainin muut jaksot.

1: Iina Saarikko on yksi instan suosituimmista suomalaisista metsästäjistä

Karhunpaini, osa 2: Aleksi Lumme puhuu perustellen ja maltilla metsästyksen puolesta

Metsästysaiheet herättävät sosiaalisessa mediassa usein kärkästä keskustelua. Podcast tarjoaa aihepiiristä kiinnostuneille mahdollisuuden avartaa ajatteluaan. Suomalainen metsästäjäkunta ei ole samanikäisten ja -mielisten miesten porukka.

Tulevissa jaksoissa äänessä ovat metsästyskanava Korpimakasiinin Petri Roivainen, Eränkävijöiden Marjo Kämäräinen ja Metsästäjäliiton entinen toiminnanjohtaja Heli Siitari.

Työryhmä:
Toimittaja: Sari Penttinen
Tuottaja: Laura Ihalainen
Editointi: Juho Leskinen
AD: Piia Ouri
Valokuvat: Pentti Vänskä

Lue lisää

MT:n uusi podcast-sarja Karhunpaini on eräilyn uusi ulottuvuus

Juppikaudella alkaneesta maakunta-allergiasta olisi tutkijan mukaan jo korkea aika päästä eroon – "Joidenkuiden on yhä vaikea tunnustaa, että kilpailu- ja markkinakulttuuri ei ole enää in"

Innokas metsästäjä videoi Nuijamaalla pysäyttävän näyn: pellolta rynni melkoinen lauma, laske montako villisikaa löydät

Vuoden Luontokuvaksi nousi Petri Pietiläisen klassinen lintukuva tuoreella otteella