Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Metsästäjäliitto pitää metsästysrajoituksia kansallispuistoissa tarpeettomina

Paikallisten laissa määriteltyä metsästysoikeutta tulee liiton mielestä kunnioittaa. "Rajoittaminen ei kuitenkaan käytännössä edistä asetettua turvallisuuden parantamistavoitetta."
Sanne Katainen
"Metsästys Pohjois-Suomen suosituilla retkeilyalueilla ei ole tälläkään hetkellä vilkasta. Missä ihmisiä on paljon, siellä riistaa on vähän. Tämän takia pyytäjät eivät hakeudu metsästämään vilkkaan ihmistoiminnan keskelle”, sanoo liiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola.

Metsähallitus esittää metsästysrajoitusalueita Pohjois-Suomen suojelualueiden kaikkein vilkkaimmille retkeilykohteille. Metsästäjäliiton mukaan Urho Kekkosen kansallispuistossa tapahtuneen traagisen yksittäistapauksen perusteella ei metsästysrajoituksiin tule Pohjois-Suomessa ryhtyä, vaan paikallisten laissa määriteltyä metsästysoikeutta tulee kunnioittaa.

Urho Kekkosen kansallispuistossa tapahtunut onnettomuus ei tapahtunut vilkkaalla retkeilyalueella, eikä olisi ollut poikkeuksellisen luonteensa vuoksi estettävissä nyt esitetyllä metsästyskiellon rajauksella, todetaan liiton tiedotteessa.

"Lain suoma oikeus on ollut puoltoperusteena uusia suojelualueita sekä kansallispuistoja suunniteltaessa. Tästä syystä suojelualuehankkeet ovat saaneet hyväksyntää paikallisten keskuudessa."

Liiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola toteaa, että metsästys Pohjois-Suomen suosituilla retkeilyalueilla ei ole tälläkään hetkellä vilkasta. "Missä ihmisiä on paljon, siellä riistaa on vähän. Tämän takia pyytäjät eivät hakeudu metsästämään vilkkaan ihmistoiminnan keskelle.”

Metsästäjäliitto haluaa edistää aktiivisesti metsästysturvallisuutta koulutuksen ja valistuksen kautta. Liitto on tehnyt useita turvallisuusesityksiä lähiaikoina, kuten menneinä vuosikymmeninäkin. Kansalaisoikeuksien tarpeeton rajoitus ei saa kannatusta, sillä se ei kuitenkaan käytännössä edistä asetettua turvallisuuden parantamistavoitetta.

Liitto yhtyy Metsähallituksen näkemykseen metsästysturvallisuuden parantamisesta: Metsästäjät voivat tiedottaa muun muassa tienvarsiopastein käynnissä olevista seuruejahdeista nykyistäkin enemmän alueilla, joilla on paljon muitakin liikkujia.

Lue lisää:

Metsästysrajoituksia Pohjois-Suomen suojelu- ja retkeilyalueille – rajoituksia esitetään alueiden vilkkaimmille osille

Lue lisää

Metsästysrajoituksia Pohjois-Suomen suojelu- ja retkeilyalueille – rajoituksia esitetään alueiden vilkkaimmille osille

Metsästys yleisillä vesialueilla on uhattuna – Uudellemaalle ollaan perustamassa uusia luonnonsuojelualueita

Metsästäjäliiton Silpola: Peura-asiassa tulee löytää yhteinen valtakunnallinen linjaus tavoiteltavasta valkohäntäpeurakannan koosta

Punasotkan, allin ja tukkakoskelon metsästys aiotaan kieltää