Erä

Ravintohoukuttelua ei rajoiteta vielä tänä syksynä sorsastuksessa – punasotkan ja tukkakoskelon metsästyskieltoja jatketaan

Myös allin metsästyskielto sisämaassa jatkuu, tiedotti ministeriö.
Seppo Samuli
Sorsastus alkaa 20.8. klo 12.00.

Punasotkan ja tukkakoskelon metsästyskieltoja jatketaan kolmella vuodella. Samoin allin metsästyksen kieltoa jatketaan sisämaassa, tiedotti maa- ja metsätalousministeriö torstaina.

Merialueella metsästäjäkohtainen saaliskiintiö on edelleen enintään viisi allia vuorokaudessa. Metsähanhen metsästys sallitaan rajoitetusti viime vuoden tapaan. Asetukset tulevat voimaan 20.8.

Ministeriö ilmoitti toukokuussa, että houkutteluruokinta halutaan kieltää vesilintujen metsästyksessä. "Vielä tämän vuoden syksyn metsästykseen ei ole tulossa ravintohoukuttimia koskevia muutoksia, mutta asian valmistelu jatkuu", ministeriö kuitenkin tiedotti torstaina.

Lue lisää:

Sorsien houkutteluruokinta halutaan kieltää – ministeriö esittää kolmen vuoden määräaikaista kokeilua: "Tehostunut metsästys aiheuttaa hyvin todennäköisesti yliverotusta"

Lue lisää

Sorsajahtien järjestäjä toivoo, että sorsastuksen ravintohoukutinkieltoa ei runnottaisi läpi väkisin – " Se on sitten oman keskustelunsa paikka, jos tavoitteena on lopettaa vesilintujen metsästys tietyllä alueella Suomessa"

Viljaruokinnan kieltäminen sorsastajilta on edelleen ministeriön tähtäimessä – esitys ei saa tukea jahteja järjestävältä viljelijältä

Kaikkien lintujen metsästys on kielletty Salon tartuntavyöhykkeellä – katso kartalta tarkka sijainti

Vesilintujen muuttoa yritetään palauttaa luontaiseen rytmiin levähdysalueilla – metsästäjien ja lintuharrastajien yhteistyönä, vapaaehtoisesti