Video: Näin sähköpyörätesti tehtiin – osaa testaajista piti houkutella pois kesantopellolta - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Video: Näin sähköpyörätesti tehtiin – osaa testaajista piti houkutella pois kesantopellolta

Videolla kurkistetaan Maaseudun Tulevaisuuden ja Koneviestin yhteisen sähköavusteisten pyörien testiin.
Carolina Husu
Maaseudun Tulevaisuuden ja Koneviestin sähköpyörätestissä ajettiin kaikenlaisissa maastoissa.

Sähköavusteinen pyörä on lyönyt itsensä läpi myös Suomessa. Pyörien myynti on noussut maahantuojien ja valmistajien mukaan myös Suomessa 50 prosenttia edellisvuodesta.

Yhä useampi harkitsee sähköavusteisen pyörän hankkimista sekä retkeily- että työmatkakäyttöön. Harva pääsee kuitenkaan testaamaan erilaisia sähköpyöriä kunnolla, joten me teimme sen.

Maaseudun Tulevaisuus testasi seitsemän 2300–3400 euron sähköpyörää. Kyseinen hintaryhmä on pyörämerkkien edustajien mukaan tällä hetkellä kuluttajien kannalta suosituin. Rahalle odotetaan myös vastinetta. Ostettaessa tästä hintaryhmästä oletetaan vastaan tulevan vähintään keskitasoisia tai jopa himpun premiumia sisältäviä laadukkaita pyöriä.

Pyörillä ajettiin kaikenlaisissa maastoissa sateella, tuulisella säällä ja hellepäivinä. Testaajia oli yhdeksän ja ikäjakauma oli parikymppisistä 70-vuotiaaseen. Kaikki tutustuivat kaikkiin pyöriin. Pyörillä ajettiin myös pitempiä, noin 30–35 kilometrin retkiajoja.

Testissä selvisi, että rahalla saa sekä perinteisen hybridipyörän että menevän kaupunkipyörän, mutta myös räyhäkkään katumaasturin, jolla tekee mieli maastoonkin.

Moottoreiden antamassa avustuksessa on eroa. Kuluttajan kannattaa kiinnittää huomiota myös akun kokoon. Sähkö ei saa loppua kesken.

Tutustu Maaseudun Tulevaisuuden sähköavusteisten pyörien testiin tarkemmin tästä:

Suurtestissä seitsemän sähköpyörää: Sähköavustus voi palauttaa liikunnan ilon, mutta tekniikan on toimittava kaikissa olosuhteissa

Video: Sähköpyörät innostivat MT:n testiryhmän hulluttelemaan

Lue lisää

IL: Poliisi ei aloita vihreiden Fatim Diarran sähköpyörästä esitutkintaa

KSML: Sähköpyöräjupakan kiusaamat vihreät ajavat politiikkojen kaupalliselle yhteistyölle pelisääntöjä

Kaikki sallittua, kun tavoite on liikunnan ilo

IL: Vihreiden Fatim Diarra pyysi Helkamalta monen tonnin sähköpyörää ilmaiseksi ja sai sen – osti kohun noustua pyörän omakseen