Video: 14 sonnin laumaa ajava "Yppärin cowboy" on komea näky – Heikki Saukko paimentaa kesäisin karjaa ja ajaa talvisin puita - Ihmiset & kulttuuri - Maaseudun Tulevaisuus
Ihmiset & kulttuuri

Video: 14 sonnin laumaa ajava "Yppärin cowboy" on komea näky – Heikki Saukko paimentaa kesäisin karjaa ja ajaa talvisin puita

Pohjois-pohjanmaalaisella merenrantaniityllä viihtyvät paitsi sonnit myös suomenhevonen Koda.

Yppärissä Pyhäjoella voi törmätä oikeaan cowboyhin. Heikki Saukko paimentaa yhdessä suomenhevosensa Kodan kanssa karjaa. He auttavat tuttua tilallista siirtelemään karjaa paikasta toiseen.

15-vuotias Koda nauttii kaikenlaisesta tekemisestä. Karjan paimentamisen ohella kaksikko ajaa talvisin puita metsästä, kirkkorekeä ja ovat he käyneet ajamassa hääkyytejäkin. Myös lastenleireillä Saukko ja Koda ovat käyneet opettamassa hevosen hoitoa.

Katso videolta, miten suomalaisen karjapaimenen työt hoituvat.

Lue myös:

Heikki Saukolla on hieman erikoisempi eläkepäivien harrastus: "Lapsena tykkäsin leikkiä Tex Willeriä ja se ei sitten koskaan loppunut"

Lue lisää

Kuvagalleria: Suomenhevonen porhaltaa monessa eri paketissa, mutta hurmaa aina yleisönsä – MT taltioi suosikkirodun radalla

Uskoisitko suomenhevoseksi? Virolahdella asuva ori yltää kouluratsastuksessa tasolle, jolla ei kilpaile sen rodussa kukaan muu – "Kiitän joka päivä, kun sillä ratsastan"

Heikki Saukolla on hieman erikoisempi eläkepäivien harrastus: "Lapsena tykkäsin leikkiä Tex Willeriä ja se ei sitten koskaan loppunut"

Suomenhevosten työmestaruuskilpailut joudutaan perumaan