Ihmiset & kulttuuri

Maajussi-Tuomon ja Marjon arjen mullisti valloittava vauva, ensimmäinen kesä yllätti: "Rento tyyppi, isäänsä tullut!"

Lypsykarjatilaa pyörittävä Tuomo on päässyt alusta asti tiiviisti kiinni isyyteen: tilalle saatiin lomittaja toukokuusta heinäkuun loppuun.
Henna Kääntä
Tuomon ja Marjon perheonnea täydentää yhteinen poika Thomas.

Maailma näyttää ihmeelliseltä pienen lapsen silmin.

Maajussille morsian -ohjelman kuvauksissa vuonna 2018 tutustuneet Marjo Isotalus ja Tuomo Siljanen ovat saaneet ihmetellä elämää yhdessä tuoreen vauvansa, Thomasin, kanssa.

Marjo kuvailee kolmen kuukauden ikäistä pienokaista valloittavaksi persoonaksi. Thomas on hirmu iloinen ja nauravainen poika, hän virkkoo. "Äsken nauroi kovasti laitumella oleville lehmille, kun kävin niitä näyttämässä. Rento tyyppi, isäänsä tullut!"

Tuomokin on ollut sukulaisten mukaan pienenä aikamoinen hymypoika. Uusi arki vauvan kanssa on lähtenyt sujumaan yllättävänkin hyvin, Marjo kertoo.

Seurustelu on tarkoittanut pariskunnalle jo useampaa isoa muutosta: Marjolle muuttoa tyttärensä kanssa Vantaalta lypsykarjatilalle Rantasalmelle. Hieman myöhemmin mukaan kuvioihin tuli koira Maximus. Sitten Marjo pääsi ilokseen Rantasalmella töihin omalle alalleen, nuorisoteatterin ohjaajaksi.

Kesän alussa koitti muutoksista suurin.

Odotetun The Addams Family -musikaalin ensi-ilta oli kuitenkin siirtynyt koronaviruksen takia huhtikuulta elokuun alkuun.

Marjoa jännitti, miten pitkät treenit sujuisivat vauvan kanssa. Hän otti tuekseen myös apuohjaajan siltä varalta, jos kesken harjoitusten pitikin lähteä syöttämään vauvaa.

Jännittäminen osoittautui turhaksi: uusi perheenjäsen oli mukana harjoituksissa luontevasti ja rennosti. "Thomas oli varmaan jo mahassa ollessaan tottunut musiikkiin. Hän viihtyi tosi hyvin."

Musikaalin esityksetkin sujuivat lykkäämisestä huolimatta erinomaisesti. "Nuoret olivat tehneet niin kovasti itsenäistä työtä, että se näkyi jo ensimmäisissä harjoituksissa. Ei ollut löysäilyä: kaikki tekivät sata lasissa."

Kaikille tuntui olevan tärkeää, että paljon työtä vaatinut esitys vietiin haasteista huolimatta kunnialla loppuun.

Nyt huomion keskipisteenä eivät ole uudet musikaaliprojektit, vaan oma lapsi. "On ihanaa keskittyä tähän ja olla vauvan kanssa, ihan täysipainoisesti äitinä."

Lypsykarjatilaa pyörittävä Tuomo on päässyt alusta asti tiiviisti kiinni isyyteen: tilalle saatiin lomittaja toukokuusta heinäkuun loppuun. "Se on ollut tosi hyvä juttu."

Marjon vanhemman lapsen kanssa tuore isä on myös saanut valmiiksi harjoitusta yhteisestä perhearjesta.

Lue lisää:

Jouko Heino löysi Maajussille morsian -ohjelmasta elämänkumppaninsa: ”Sen huomaa, että molemmilla on paljon elämänkokemusta”

Marjo muutti pois Vantaalta ja jätti työnsä asuakseen Maajussi-Tuomon kotitilalla, kummankin elämä muuttui vuodessa täysin – "Luovuin, mutta olen saanutkin"

Maajussi-Juho ja Laura muuttavat yhteen ja odottavat vauvaa – Lue mitä Kantri kertoi Juho Vaissin yrityksestä

Saara Lavi
Marjo on luontevasti mukana auttamassa Tuomoa lypsykarjatilan töissä, lehmistäkin ovat löytyneet omat suosikit.
Lue lisää

"Herranjestas, mitkä pohkeet! Toi nostaa mun kanssa poroja orteen", Maajussi-Miia huokaisee sulhasehdokkaan poistuessa pöydästä pikatreffeillä

Journalisti: Helsingin Sanomat lakkauttaa Vauva-lehden – suosittu keskustelupalsta on jäljellä

Isän tai äidin halaus rauhoittaa vauvan, mutta vasta tietyn iän jälkeen

Maajussi-Juho ja Laura muuttavat yhteen ja odottavat vauvaa – Lue mitä Kantri kertoi Juho Vaissin yrityksestä