Ihmiset & kulttuuri

Morsianehdokkaan paita teki välittömästi vaikutuksen maajussi-Kalleen, mutta kirjeiden määrä aiheutti päänvaivaa: "Aika tyly täytyy olla"

Kallelle vastauksia kertyi 71. Ensikohtaamiselta hän toivoi erityisesti luontevuutta.
Saku Tiainen
Sastamalainen Kalle on Maajussille morsian -ohjelman tuoreimman tuotantokauden kirjekuningas.

Maajussille morsian -ohjelman syksyn toisessa jaksossa maajussit päättivät, kenet haluavat kutsua pikatreffeille Naantalin kylpylään.

Sitä ennen oli suoritettava haastava tehtävä ja käytävä läpi jokainen kirje ja valittava niistä sopivimman kuuloiset kumppaniehdokkaat.

Kirjekuningas Kallella oli runsaasti iltalukemista: vastauksia kertyi yhteensä 71. "Aika tyly täytyy nyt olla, että saa kymmenesosaan karsittua", hän murehti. Hän jännitti myös, millaista morsianehdokkaiden karsiminen Naantalissa tulee olemaan. "En haluaisi sanoa ei."

Kallea viehätti välittömästi Niinan kirje, jota innokas Lapin vaeltaja oli elävöittänyt pienillä polaroid-kuvilla. "Vahvaan Naantali-pinoon", hän kuittasi.

21-vuotias Josefiina oli katsonut Kallen esittelyvideon peräti 38 kertaa. "Urheilullinen maajussi – sittenkin olemassa?" hän kysyi kirjeessään. Vaikutuksen teki myös 32-vuotiaan Marikan paita, jossa komeili jääkiekkojoukkue Florida Panthersin logo.

Kalle sattui kannattamaan samaa joukkuetta, joten miehen huomio oli välittömästi herätetty.

Ensikohtaamiselta hän toivoi erityisesti luontevuutta.

Stiinalla suhdetausta oli kuormittava. "Ero oli vaikea ja erikoinen, siitä meni pitkä aika toipua", hän kuvaili.

Kirjeiden joukosta löytyi esimerkiksi 29-vuotias rakennussuunnittelija Tuomas, joka ei kavahtanut myöskään työntekoa tilalla.

Tämähän osaisi suunnitella uudet pihatot, tytöt intoilivat. Kirjeiden kirjoittajista mieleen jäi myös 27-vuotias Juha-Pekka.

Stiinalla oli mielessään ehdokkaille yksi tärkeä kysymys: olivatko he oikeasti valmiita muuttamaan hänen luokseen?

Patrikilla oli eläinten suhteen tiukka linja: "En halua lisätyötä", hän kuittasi nähtyään rescue-koiran omistajan kirjeen.

Myös siivousintoilevaksi perfektionistiksi itseään kuvaillut nainen sai Patrikin kavahtamaan: "En tarvitse yhtään enempää miinuspisteitä, niitä tulee kotoota tarpeeksi!"

Kiinnostuksen herättivät esimerkiksi jääkiekkoileva 20-vuotias Kiia sekä luokanopettajaopiskelija Linda.

Ystävät arvelivat, että Patrikille sopivat heittäytyvät ja huumorintajuiset naiset. Urheilullisuudestakaan ei olisi haittaa.

Lue lisää:

Kalle Hanhijärvi etsii rinnalleen maanläheistä naista Maajussille morsian-ohjelmasta: "Haluan, että minunkin jälkeen tämä tila säilyy omalla suvulla"

Maajussi Patrik Nummela etsii menevää morsianta, joka pitää myös huushollin puhtaana – "Minä en halua vain nyhjätä kumppanin kanssa kahdestaan kotona"

Vappu Pimiää korpeaa, kun suomalaisen ruuan arvoa ei ymmärretä – pitkiä teurastusmatkoja hän pitää suurena epäkohtana: "Yritän aina lobata asiaa, kun tapaan poliitikkoja"

Maajussi-Tuomon ja Marjon arjen mullisti valloittava vauva, ensimmäinen kesä yllätti: "Rento tyyppi, isäänsä tullut!"

Lue lisää

Onko parisuhteestasi tullut kodin työleiri? MT kerää kokemuksia, joissa rakkaus onkin tuonut mukanaan raadantaa

Maajussit pikatreffeillä: Maajussitar-Stiina yllättyi miehestä, joka tuntui heti tietävän mitä elämä tilalla on – "Herätti kipinän"

"Rakastuminen olisi tärkeää tässä hommassa", tuumii maajussi-Matti seuloessaan kirjeistä seitsemää morsianehdokasta – yksi seikka häntä kuitenkin huolestuttaa

Lemiläinen maajussi-Matti on tullut iän myötä tarkemmaksi kumppanin valinnassa – MT testasi syksyn seuratuimman perunanviljelijän erikoisuuden