Ihmiset & kulttuuri

Pienen Kotieläintilan emäntä kutsuu lapset seuraamaan kotieläinten arkea – "Moni lapsi ei ole edes käynyt metsässä saati maaseudulla"

Pääkaupunkiseudun eläinrakkaille on tarjolla vaihtoehtoja Korkeasaaren eläintarhalle. Tuusulan Ruskelassa toimiva tila toivoo vieraikseen erityisesti kaupunkilaislapsia, joille maaseudun elämä on vierasta.
Minttu Koponen

Winqvistin tilalla vierailleet koululaisryhmät kannustivat laajentamaan toimintaa maanviljelyksestä kotieläintilaan.

"Itse koko ikäni maaseudulla eläneenä olen ollut suorastaan ihmeissäni siitä, miten vähän kosketusta kaupunkilaislapsilla on maaseutuun", pohtii tilan emäntä Jonna Winqvist.

"Kokemukseni mukaan monet lapset eivät ole lainkaan käyneet edes metsässä saati maaseudulla. Tietääkseni meidän seudullamme ei ole toista kotieläintilaa, lähimmät vastaavat ovat Helsingin Haltiala ja Orimattilassa toimiva Kotieläinpuisto."

Tilalla tarjotaan mahdollisuutta kokea jotain sellaista, mikä kaupungissa ei ole mahdollista.

"Tarjoamme lapsille mahdollisuuden nähdä ja koskettaa eläimiä ja järjestämme sovittaessa ohjattuja kierroksia. Neuvomme miten olla eläinten lähellä ja lähdemme yhdessä niitä katsomaan ja rapsuttamaan."

Monille kaupunkilaisillekin tuttujen kissojen ja koiran lisäksi maalaistalon pihapiiristä löytyy hevosia, poneja, aaseja, lampaita ja kanoja. Kotieläinten hellimisen lisäksi tilalla voi nauttia herkkuja Kahvila Onnista ja grillata makkaraa nuotiopaikalla.

Pieni Kotieläintila viettää avajaisiaan lauantaina 8.6. klo 10–18. Avajaisiin on vapaa pääsy. Jatkossa tila on auki ke–su klo 10–18. www.pienikotielaintila.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinkiläinen Haltialan tila sai palkinnon eettisestä eläintuotannosta – "Täällä voi nähdä, kokea ja haistaa kotieläimet niiden luonnollisessa ympäristössään"

Kolme nuorta kaverusta työllisti itsensä perustamalla 4H-kesäkahvilan: "Ei se ollut vaikeaa"

20-vuotias Murtada Al-Emara vuokrasi tyhjillään olleen tienvarsikahvilan – Siniseltä tieltä saa nyt itämaisia makuja