Ihmiset & kulttuuri

Pienen Kotieläintilan emäntä kutsuu lapset seuraamaan kotieläinten arkea – "Moni lapsi ei ole edes käynyt metsässä saati maaseudulla"

Pääkaupunkiseudun eläinrakkaille on tarjolla vaihtoehtoja Korkeasaaren eläintarhalle. Tuusulan Ruskelassa toimiva tila toivoo vieraikseen erityisesti kaupunkilaislapsia, joille maaseudun elämä on vierasta.
Minttu Koponen

Winqvistin tilalla vierailleet koululaisryhmät kannustivat laajentamaan toimintaa maanviljelyksestä kotieläintilaan.

"Itse koko ikäni maaseudulla eläneenä olen ollut suorastaan ihmeissäni siitä, miten vähän kosketusta kaupunkilaislapsilla on maaseutuun", pohtii tilan emäntä Jonna Winqvist.

"Kokemukseni mukaan monet lapset eivät ole lainkaan käyneet edes metsässä saati maaseudulla. Tietääkseni meidän seudullamme ei ole toista kotieläintilaa, lähimmät vastaavat ovat Helsingin Haltiala ja Orimattilassa toimiva Kotieläinpuisto."

Tilalla tarjotaan mahdollisuutta kokea jotain sellaista, mikä kaupungissa ei ole mahdollista.

"Tarjoamme lapsille mahdollisuuden nähdä ja koskettaa eläimiä ja järjestämme sovittaessa ohjattuja kierroksia. Neuvomme miten olla eläinten lähellä ja lähdemme yhdessä niitä katsomaan ja rapsuttamaan."

Monille kaupunkilaisillekin tuttujen kissojen ja koiran lisäksi maalaistalon pihapiiristä löytyy hevosia, poneja, aaseja, lampaita ja kanoja. Kotieläinten hellimisen lisäksi tilalla voi nauttia herkkuja Kahvila Onnista ja grillata makkaraa nuotiopaikalla.

Pieni Kotieläintila viettää avajaisiaan lauantaina 8.6. klo 10–18. Avajaisiin on vapaa pääsy. Jatkossa tila on auki ke–su klo 10–18. www.pienikotielaintila.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni viljelijä haaveilee osa-aikaisesta kesäkahvilasta – perustamiseen saa apua

Kesäkahvila maatilan kyljessä ilahduttaa: ”Ihmiset toivat kukkia ja olivat onnellisia siitä, että täällä on toimintaa”

Martti Servon ja Maija Sydänmaanlakan Café Meijerinliiteri vie aikamatkalle menneeseen