Valmista mämmistä herkullista jäätelöä: Jo muutaman tunnin jäähdytys riittää
Valmista perinteisestä mämmistä jäätelöä, joka on täynnä makua.Mämmijäätelöä valmistaessasi tarkista kaupassa, että ostamasi mämmiä ei ole varastoitu pakasteena, sillä sitä ei saa uudestaan pakastaa. Pääsiäisen kunniaksi mämmijätski valmistetaan pääsiäismunan puolikkaisiin, mutta yhtä hyvin voit jäädyttää massan kakkuvuoassa.
Mämmijäätelö
4–6 annosta
- Ainekset
- 1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 200 g mämmiä (ei varastoitu pakasteena)
- 2 dl vispikermaa
- Lisäksi
- 6 kpl isoja suklaamunia
- Koristeluun
- pari palaa maito- tai valkosuklaata
Valmistusohje
Sekoita mämmiä kulhossa, kunnes se notkistuu. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita tasaiseksi.
Vaahdota kerma ja lisää se nostelleen mämmiseoksen joukkoon.
Lämmitä terävä veitsi kuumassa vedessä ja halkaise suklaamunat varovasti saumaa myöten. Voit laittaa munanpuolikkaat esimerkiksi munakennon tai muffinipellin päälle, niin ne pysyvät pystyssä.
Kaada jäätelöseos munanpuolikkaisiin, ja nosta pakastimeen yöksi tai vähintään pariksi tunniksi.
Raasta annosten päälle suklaata ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit jäädyttää jäätelön myös kakkuvuoassa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



